Vil du være frivillig katastrofehjælper?

Laurits Holdt

Dansk Folkehjælp inviterer alle interesserede til at søge ind i organisationens Emergency Response Team, der består af frivillige, der kan sendes ud til i forbindelse med store internationale katastrofer.

Dansk Folkehjælp har uddannet den første gruppe medlemmer af sin katastrofeenhed, Emergency Response Team, og søger nu medlemmer til det næste træningsforløb. Optagelse af nye medlemmer sker løbende, men næste screeningsdag afholdes i Nykøbing Falster 6. september og der er stadig ledige pladser, oplyser organisationen. Første modul i næste uddannelsesforløb løber af stablen 4.-5. oktober 2014.

Katastrofeenheden blev etableret i begyndelsen af 2014 og meningen er, at den med kort varsel kan indsættes i kortere perioder i forbindelse med store internationale naturkatastrofer som f.eks. oversvømmelser og jordskælv.

Derudover vil katastrofeenheden yde samaritterhjælp på større kulturarrangementer (koncerter, sportsstævner mv.) i Danmark. Formålet med enheden er at yde fysisk og psykisk førstehjælp til tilskadekomne.

Læs mere om enheden og det første kuld af enhedens frivillige i artiklen Nyt nødhjælpskorps klart – med økonomisk støtte fra Mærsk

Læs mere om katastrofeenheden og dens arbejde og meld dig til på Dansk Folkehjælps netsted.