WFP satser på ny teknologi i kampen mod sult

guatemala_5_wfp
Ny app hjælper mindre landbrug i Guatemala.
Foto: WFP
Forfatter billede

En ny smartphone-app, der gør det muligt for enkeltpersoner at donere et måltid til sultne børn.

En iris-scanner der bruges, så syriske flygtninge kan betale med et scan i stedet for kontanter eller kuponer, når de køber mad i lokale butikker.

En app, der giver bønder i Guatemala oplysninger om markedspriser og lokale vejrudsigter, ligesom de kan hente gode råd til at dyrke jorden.

Det er nogle af eksemplerne på, hvordan ny teknologi kan være med til at opfylde målet om at afskaffe hungersnød inden 2030.

Mandag lancerer WFP den såkaldte Innovation Accelerator, der skal samle WFP-ansatte, eksperter og civilsamfundet om at finde løsninger til at bekæmpe sult.

Kowatsch tilføjer, at tanken bag Innovation Accelerator ikke er at opstille store forkromede planer, men at identificere og afprøve nye løsninger.

Innovation Accelerator bootcamp, hvor ideerne afprøves og føres ud i livet.


Foto: WFP

Giv et måltid via telefonen

En donation på blot 0,50 dollars kan give et barn mad i en dag.

På nuværende tidspunkt går de penge, der bliver samlet ind, til syriske børn, der er flygtet med deres familier til Libanon.

Læs mere om ShareTheMeal her

Et andet værktøj, der skal hjælpe syriske flygtninge, er et betalingssystem, hvor en irisscanner erstatter kontanter, kuponer og kreditkort i lokale butikker, hvor syriske flygtninge kan købe mad.

Det nye system effektiviserer indkøbene for flygtningene og er sikrere end brug af elektroniske betalingskort eller kontanter, som kan blive mistet eller stjålet.

Læs mere om irisscanning her

Foto: WFP

Hjælp til småbønder

Innovation er et af de strategiske områder, hvor Danmark støtter WFP igennem den nye Strategiske Partnerskabsaftale.

Projekter og WFP-medarbejdere får økonomisk støtte, vejledning og adgang til et netværk af eksperter og partnere, fortæller Bernhard Kowatsch om den nye Innovation Accelerator.

Foto: WFP

Mindre smartphones er udbredte i mange udviklingslande, og denne app vil hjælpe landmændene ved at give dem specifikke informationer om dagsprisen på deres varer, vejrudsigter og gode råd om dyrkning til folk, der lever i isolerede områder.

I et land som Guatemala udgør småbønder omkring en tredjedel af landets befolkning, og mange af dem er sårbare over for kronisk sult, ligesom en stor del af dem kun har begrænset kendskab til landbrug og for manges vedkommende ikke kan læse og skrive.

Læs meget mere om WFP Innovation her