CEO for dansk vandvirksomhed, Jonas Pilgård, fylder 50 år

Emma Katrine Bremer Holmgaard

21. marts 2023

Jonas Pilgaard har en baggrund inden for IT-iværksætteri og venturekapital og har tidligere været CEO i den danske softwarevirksomhed Spektral, der i 2017 blev solgt til Apple.

Jonas Pilgaard. Foto: 4Life Solutions

I dag står han i spidsen for 4Life Solutions, hvis mission er at sikre rent og økonomisk overkommeligt drikkevand for mennesker i lavindkomstsamfund, som ikke har adgang til rent vand.

4Life Solutions udvikler vandbeholdere, som renser vand ved hjælp af sollys og kan bruges i husholdninger. Derudover samarbejder virksomheden også med lokale ngo’er i blandt andet Kenya, Uganda og Tanzania om at skabe adgang til rent drikkevand.

Jonas Pilgaard blev bekendt med virksomheden tilbage i 2019, da han var dommer i The Danish Tech Challenge på DTU. Her mødte han stifterne af 4LifeSolutions (dengang SolarSack), Alexander Løcke og Johan Juul Jensen, og blev straks betaget af den simple løsning til at rense vand ved hjælp af sollys.

Der bliver også lagt mærke til virksomheden internationalt. I 2022 vandt Pilgaard og 4Life Solutions både EY Entrepreneur of The Year i kategorien ‘Social Entrepreneurship – Future Impact’, og The SDG Awards i kategorien ‘Blue Water’.