Dansk El-forbund støtter unge med elektrikerdrømme

Laurits Holdt

Aftalen betyder, at Dansk El-forbund de næste tre år vil støtte erhvervsuddannelser af bl.a. elektrikere i BØRNEfondens programlande i Vestafrika – Benin, Burkina Faso, Mali og Togo, skriver organisationen på sit websted.

”Vi elektrikere er stolte af vores fag. Derfor vil vi gerne hjælpe andre med at få en erhvervsfaglig uddannelse – særligt et sted, hvor der er job af få bagefter,” siger Jørgen Juul Rasmussen.

Stor betydning for BØRNEfondens arbejde

”Det er første gang, at BØRNEfonden laver en aftale med et fagforbund, og Dansk El-forbunds støtte vil få stor betydning,” lyder det fra CEO i BØRNEfonden, Bolette Christensen:

”Vi baserer vores arbejde på idéen om hjælp til selvhjælp. Vi hjælper de unge til selv at arbejde sig ud af fattigdom, og en relevant erhvervsuddannelse er afgørende for, at det kan lade sig gøre. Derfor er vi utrolig glade for Dansk El-forbunds bidrag til vores arbejde.”

Uddannelse er afgørende

Indenfor de seneste år har BØRNEfonden bygget fem tekniske skoler i Mali og to i Benin i samarbejde med myndighederne. Her kan de unge uddanne sig indenfor håndværksfag som elektronik, mekanik, syning og design, metalkonstruktion og forarbejdning af fødevarer.

Mange unge får efterfølgende støtte af BØRNEfonden til at etablere egen virksomhed.

I 2015 gik i alt 550 elever på de fem tekniske skoler i Mali, og skolerne i Benin havde 97 elever.

Fra elektriker til elektriker

Støtten fra Dansk El-forbund vil primært gå til BØRNEfondens elektrikeruddannelser på fagskolerne. Forbundets støtte vil bl.a. finansiere de studerendes leve- og opholdsomkostninger, skolematerialer, lærernes løn og skolernes drift. Håbet er også, at støtten vil gøre det muligt at udvide med flere elektrikerlinjer på skolerne.

En aftale med potentiale

Det nye samarbejde er i sig selv værdifuldt for BØRNEfondens arbejde, men måske kan der være endnu mere i vente.

”Jeg håber da, at aftalen med BØRNEfonden kan inspirere vores 11 lokalafdelinger. Nu går vi forrest, og så er jeg spændt på at se, om andre følger med,” lyder det fra forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen.

På Dansk El-forbunds topmøde til september vil BØRNEfonden holde et oplæg om organisationens arbejde – og her vil forbundsformanden også selv opfordre til at støtte BØRNEfonden. Det glæder Bolette Christensen.

”Den store arbejdsløshed blandt unge er en af de største udfordringer, som Afrika står overfor. Samtidig er der hårdt brug for håndværkere. En erhvervsuddannelse er derfor uhyre relevant og kan være med til at hjælpe de unge videre i livet – ikke bare til gavn for den unge selv, men også for hele familier og landsbyer,” siger Bolette Christensen.