EU giver 85 millioner til at redde liv i Sydsudan

33912708156_7bbe8717fc_z
Forfatter billede

Bidraget fra Generaldirektoratet for Civilbeskyttelse og Humanitære Bistandsforanstaltninger på Europæisk Plan (ECHO) til WFP i Sydsudan vil gå til nødhjælp og ernæringstilskud til ca. 890.000 mennesker, der står over for sult som følge af konflikt og sæsonrelateret fødevareusikkerhed, herunder ca. 165.000 børn under 5 år og gravide og ammende kvinder.

For dette bidrag køber WFP 4.000 tons korn, 500 tons bønner, 800 tons olie og 1.000 tons særlig ernæring Corn Soya Blend (CSB++).

Hungersnød i dele af landet

Sydsudan oplever det værste niveau af fødeusikkerhed siden selvstændigheden med op til 5,5 millioner mennesker, der står over for alvorlig sult.

I februar 2017 blev der erklæret hungersnød i dele af tidligere Unity State, i områderne Leer og Mayendit, som berører omkring 100.000 mennesker.

De seneste måneders rettidig og tilstrækkelig humanitære bistand har imidlertid haft en positiv effekt, og fødevaresikkerheden i disse områder, synes at være bedre.

Fødevaresikkerheden i resten af landet er dog yderligere forværret, især i dele af det nordlige og vestlige Bahr el Ghazal, Upper Nile og Jonglei States. I nogle områder har akut fejlernæring allerede nået et alarmerende højt niveau.

Denne situation bliver værre i den magre sæson, da familierne er løbet tør for fødevarereserver fra den sidste høst.

Akut behov på mere end 900 millioner kroner

Derudover modtog 84.000 børn og 35.000 gravide og ammende mødre særlig ernæringsberiget mad.

Siden begyndelsen af dette år har WFP ydet fødevareassistance til 2.8 millioner mennesker i hele Sydsudan og forventer at nå ud til 4.1 millioner mennesker inden årets udgang.

Støtte fra donorer, herunder Europa-Kommissionen, Danmark og Færøerne, Norge, Finland, Australien, Brasilien, Canada, Kina, Tyskland, Japan, Litauen, Holland, New Zealand, Schweiz, USA og private donorer, har været altafgørende indtil nu. WFP har imidlertid akut behov for 922 millioner kroner til de næste 6 måneder.