Filmisk kvindeforkæmper fylder 75

Forfatter billede

Fødselarens karriere har udviklet sig til én lang udforsken af kvinders eksistentielle livsbetingelser i det 20. og 21. århundrede.

I international sammenhæng stod hun i 2006 bag dokumentaren “Den hemmelige smerte” om den smertefulde omskæring af pigebørn i det fatige vestafrikanske land, Sierra Leone, og sammen med filmens hovedperson modtog hun Amnesty International og Salaam.dks menneskerettighedspris.

Se mere om den bevægende film på https://da.wikipedia.org/wiki/Den_hemmelige_smerte

Længere tilbage stod Mette Knudsen bag den første film i verden, der udelukkende var lavet af kvinder “Ta`det som en mand, frue”, der blev et satirisk og opmærksomhedsskabende indslag i 1970ernes kvindekamp.

Helt aktuelt tegner filmen “Vejen er lang – om kvindebevægelsens historie”, der blev nomineret til en Bodil i 2017, et rids af den danske kvindebevægelses sejre såsom stemmeretten, besættelsen af Københavns første kvindehus, etableringen af Dannerhuset og Femø-kvindelejren.

Mange af disse ting ligger år tilbage, men kønskampen fortsætter og Mette Knudsen bliver stadig hørt. Mere om hende på http://www.kvinfo.dk/side/597/bio/566