Fyraftensmøde på CKU: We are all…

Forfatter billede

Hør den marokkanske blogger Houda Chaloun fortælle om We are all-kampagnerne, når Center for Kultur og Udvikling inviterer til fyraftensmøde og efterfølgende lounge med DJ-duoen Ladybox.

I sidste måned valgte den 16-årige marokkanske pige Amina Filali at tage sit eget liv ved at spise rottegift, da hun blev tvunget til at gifte sig med sin voldtægtsmand. Sagen har fået Marokkos kvindesagsforkæmpere på barrikaderne, og Amina Filali er blevet et symbol på alle de kvinder, der udsættes for voldtægt – ikke bare i Marokko, men i hele den arabiske region.

Historien om Amina Filali er historien om en ny form for aktivisme, der breder sig i den arabiske region: ”We are All”- kampagnerne.

De fleste husker nok kampagnen ”We are all Khaled Said”, der blev sat i gang midt under Det Arabiske Forår som en reaktion på, at den 28-årige Khaled Said fra Alexandria blev tortureret til døde af egyptisk politi. Khaled Said blev symbolet på politiets brutalitet og den systematiske tortur af egyptere – og hans billede et ikon for egypternes kamp for frihed og rettigheder.

Men hvad er det ”We are all” kampagnerne kan, og hvad er deres potentiale?

Kom og hør den marokkanske blogger Houda Chaloun fortælle om kampagnen for alle Marokkos Amina Filali’er, som hun har taget initiativ til. Houda Chaloun er inviteret til Danmark i samarbejde med Dansk Pen og vil desuden belyse, hvad det betyder at ’stå på skuldrene ’ af lignende kampagner.

Efter Houda Chalouns peptalk er der torsdagscafé med den danske DJ duo Ladybox, der ankommer dugfriske fra en festival i Beirut!

FYRAFTENSMØDE OG TORSDAGSCAFÉ på Center for Kultur og Udvikling, 26. april kl. 15-17, Nytorv 17, 1.sal

TILMELDNING TIL CAMILLA WASS PÅ [email protected] ELLER JAKOB I. MYSCHETZKY PÅ [email protected] SENEST D. 24. APRIL