Regeringer over hele verden og dermed også i det meste af Mellemøsten har onsdag sendt hilsener og lykønskninger til Donald Trump, efter han noget overraskende løb med sejren ved tirsdagens amerikanske præsidentvalg.
Nu venter ledere i det meste af regionen spændt på at se, hvilken politik der er i vente fra Washington fra januar, hvor republikaneren overtager embedet efter demokraten Barack Obama.
Det gør det vanskeligt at forudsige, hvad konturerne af den kommende amerikanske Mellemøstpolitik vil være, men i grove træk ser det ud til at gå i retning af stærkere bånd til Israel og en mere aggressiv kurs over for Islamisk Stat, ligesom Trump har udtrykt støtte over for Ruslands indflydelse i regionen.
Glæde i Israel
De fleste iagttagere er dog enige om, at Trumps præsidentskab vil være dårligt nyt for palæstinenserne.
Trump har i løbet af valgkampen sagt, at han vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Palæstinenserne håber at kunne få det østlige Jerusalem som hovedstad i en fremtidig stat, mens israelerne siger, at Jerusalem er deres udelelige hovedstad.
Netanyahu har haft et anstrengt forhold til den nuværende præsident, Barack Obama. De to har været på kant med hinanden, især på grund af Israels bosættelsespolitik. Under Netanyahu har den israelske regering givet tilladelse til at udvide de ulovlige bosættelser på palæstinensisk land.
Trump har sagt, at Israel fortsat bør have lov til at udvide bosættelserne.
Afdæmpet modtagelse i flere lande
Den tyrkiske regering var en af de første til at kontakte Trump. Regeringen i Ankara benyttede omgående lejligheden til at presse på for at få udleveret Fethullah Gülen, som præsident Recep Tayyip Erdogan beskylder for at stå bag det mislykkede kupforsøg mod hans styre i juli.
I Iran håber udenrigsminister Javad Zarif, at Trump vil fastholde den historiske atomaftale, der blev indgået sidste år, skriver flere internationale medier.
Og trods Trumps negative udtalelser om muslimer lyder der forsigtigt positive toner fra Egypten, hvor præsident Abdel Fattah al-Sisi ytrer ønske om, at der med valget af Trump vil blive pustet nyt liv i handlen mellem de to lande.
Egypten modtager årligt en solid militær støtte fra USA til gengæld for at opretholde fredsaftalen med Israel fra 1979.
Efterlyser løsning i Syrien
I Libanon opfordrer Saad Hariri, der er udpeget som landets kommende premierminister, Trump til at arbejde på at finde en løsning på krigen i Syrien, som kaster blodige skygger over hele regionen og i faretruende grad truer stabilitet og sammenhængskraft i det mindre naboland Libanon.
Hvad er Trumps idiotsikre plan mod IS?
Netop i Syrien, der er Mellemøstens store blødende sår, er der stor spænding og ængstelighed blandt flere af landets oprørsgrupper for at finde ud af, hvad Trumps præsidentskab mon har i vente for dem, skriver Voice of America.
Trump har i løbet af valgkampen sagt, at han ikke bryder sig om præsident Bashar al-Assads styre, men at han vil stille sig på regimets og Ruslands side i kampen mod Islamisk Stat.
Den republikanske rigmand har flere gange sagt, at han vil knuse Islamisk Stat. Det er imidlertid langt fra klart, hvordan det skal ske.
Uvidende populist er ikke værst
I netavisen Middle East Eye skriver kommentatoren Hayder al-Khoel, at Trump måske ikke er så dårligt nyt for Mellemøsten, som mange iagttagere gør ham til.
De fleste iagttagere er enige om, at valget af Trump føjer endnu et element af usikkerhed til i en del af verden, der i forvejen er i krise. Og at hans udenrigspolitik vil afhænge af, hvilke rådgivere han vælger at omgive sig med.