IMS om Tunesien: Nyvunden pressefrihed, ja – men ikke uden repressalier

Forfatter billede

Tuneserne jubler over deres nyvundne presse- og ytringsfrihed. Men repressalierne for at være åbenmundet består stadig.

Det beretter den tunesiske journalist og menneskeretsaktivist Sihem Bensedrine til International Media Support, skriver den Københavns-baserede NGO i en pressemelding mandag.

– Efterretningstjenesten og “den gamle garde” overvåger al trafik på nettet, og folk bliver stadig forfulgt for deres holdninger, fortæller hun fra Tunis.

Under den nu afgåede præsident Ben Ali var efterretningsvæsenet notorisk kendt for sin hårdhændede fremfærd mod journalister og andre, der ytrede sig kritisk om styret i det nordafrikanske land.

Trods euforien over “Jasmin-revolutionen” advarer Sihem Bensedrine om, at det er i denne overgangsfase, det er allermest farligt for aktivister og medier. Hun opfordrer derfor det internationale samfund til at træde talstærkt til og støtte de frie medier i den nu så skrøbelige situation.

Sihem Bensedrine er mangeårig journalist og menneskeretsaktivist, og har levet I eksil I flere omgange. Hun leder Tunesiens eneste uafhængige radio, Radio Kalima.

Desuden sidder hun i et nyligt oprettet råd, som ifølge den tunesiske avis ‘Sunrise’ har præsenteret et forslag til premierministeren om at danne en samlingregering “til national frelse”, der skal arbejde for at skrive en ny forfatning og at sætte den til folkeafstemning.

Yderligere oplysninger hos:
International Media Support (IMS)
Lotte Dahlmann eller Helle Wahlberg
tlf. 25 54 35 41 eller [email protected] og [email protected]

Se også www.i-m-s.dk