Læger uden Grænser åbner felthospital midt i København

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

På den internationale aids-dag onsdag den 1. december kan man i et felthospital midt på Rådhuspladsen i København møde repræsentanter og frivillige fra den medicinske nødhjælpsorganisation Læger uden Grænser.

I og omkring det hvide telt, som er magen til felthospitaler, der bruges i katastrofesituationer, vil folk fra Læger uden Grænser fra kl. 14 til 19 med fotografier og historier fortælle om de succeser og udfordringer, man står med i kampen mod aids.

Læger uden Grænser giver lige nu behandling til over 160.000 hiv-positive patienter i 27 lande – 10.000 af dem er børn.

Den internationale økonomiske støtte til medicinsk behandling af hiv-positive mennesker har på det seneste været vigende, og det går ud over millioner af smittede i de fattige lande. Patienter risikerer ikke at kunne fortsætte deres behandling, fordi der ikke er råd til medicinen.

Samtidig må op mod ti millioner hiv-smittede, der har akut behov for behandling, vente endnu længere på at få adgang til den medicin, som er helt nødvendig for at holde dem i live. Men netop tid er en afgørende faktor. Langt de fleste smittede, der ikke kommer i medicinsk behandling i løbet af tre år, dør.

– Vi har nået store fremskridt i løbet af de seneste 10 år; ikke mindst fordi mange er kommet i medicinsk behandling. Der er masser at glæde sig over. Men vi må ikke stoppe her og tro, at aids-epidemien er et overstået kapitel. Hiv-smittede har brug for medicin resten af livet, og vi må ikke svigte dem, siger formand for Læger uden Grænser i Danmark, Jesper H. L. Jørgensen.

Yderligere oplysninger hos:
Maria Dohn, Kommunikationschef
Læger uden Grænser (MSF), Kristianiagade 8, 2100 Kbn Ø
Tlf: 39 77 56 06 og mobil: 29 70 29 79