Lille NGO opgraderer

Forfatter billede

Med en kandidatgrad i Human Security fra Aarhus Universitet og langvarige ophold i Sierra Leone i Vestafrika, hvor Dreamtown primært arbejder, vil Nina Ottosen stå i spidsen for at styrke Dreamtown.

Dreamtown er en dansk NGO, der arbejder med at skabe bedre byer for og sammen med unge i udsatte slumområder. Den tidl. britiske koloni på den vestafrikanske kyst er et af verdens fattigste lande.

Organisationen startede med at arbejde i Sierra Leone i 2010. Her var det primære fokus at skabe uddannelse for unge, der, som følge af den 11 år lange borgerkrig (slut 2002), var droppet ud af eller aldrig havde haft mulighed for at gå i skole.

Siden har Dreamtown udvidet indsatsen for udsatte unge ved at sætte ind under og efter katastrofer. Under ebolaudbruddet i 2014 var Dreamtowns lokale partnere med i indsatsen for at stoppe spredningen af den dødbringende virus.

Og under de massive oversvømmelser, der ramte hovedstaden Freetown i 2017, sikrede lokale partnere, at de mest udsatte og sårbare børn kunne forblive i skole – et ofte overset, men alvorligt problem i akutte katastrofesituationer.

Dreamtown sætter i 2018 fokus på verdensmål nr. 11 ved at styrke “unges muligheder for at skabe kreative, sikre og inspirerende rum i fattige slumområder”. 

Dreamtown arbejder i direkte partnerskab med lokale græsrødder. Arbejdet støttes både gennem diverse puljer og private bidragydere. 

Læs mere om Dreamtown her og om Sierra Leone her