Litografi sælges til fordel for Det Danske Hus i Palæstina

Forfatter billede

Kunstneren HuskMitNavn har lavet et litografi til fordel for Det Danske Hus i Palæstina (DHIP). Det sælges for 1.500 kr., som går ubeskåret til DHIP, der løbende har behov for midler til driften i byen Ramallah på Vestbredden.

Litografiet måler 70 x 50 cm og er trykt på bøttepapir fra den franske papirmølle Velin D’arches. Det er fint papir i god kvalitet, hedder det i en pressemeddelelse fra DHIP torsdag.

HuskMitNavn er en dansk streetartist. Han startede som graffitimaler i 1990’erne og blev i 2000’erne kendt under navnet HuskMitNavn. Han var tegner for Politiken i mange år og udstiller nu sine værker over hele verden.

Samarbejdet mellem Det Danske Hus i Palæstina og HuskMitNavn blev iværksat under direktør Nathalie Khankan, da HuskMitNavn deltog i projektet “Vores Gader, Vores Kunst” om gadekunst og graffiti i Palæstina.

Turister, besøgende og beboere i Ramallah, Betlehem og Hebron kan stadig se resultaterne af hans samarbejde med palæstinensiske kunstnere på gader og stræder.

Her blev kunstnerens humoristiske stil blandet med palæstinensernes fokus på politiske slogans.

Samarbejdet gjorde deltagerne opmærksomme på, hvordan kombinationen af politik og humor kan gøre et budskab stærkere.

Det Danske Hus i Palæstina er en dansk institution, der arbejder for at skabe relationer mellem danskere og palæstinensere gennem samarbejde og udveksling.

Husets mål er at nedbryde de ofte stereotype opfattelser, begge sider har om hinanden, og være med til at fortælle de historier mainstream-medierne ikke fortæller.

Huset er placeret i Ramallahs gamle bydel og har forening og bestyrelse i Danmark.

Ønsker man at købe et litografi, bedes man kontakte bestyrelsesmedlem i DHIP, Ulla Munch-Petersen, på e-mail: [email protected]

Se også om lørdagens støttearrangement for DHIP i København i vor kalender på
http://www.u-landsnyt.dk/kalender-indhold/st-ttearrangement-det-danske-hus-i-pal-stina