Menneskeretsgruppe: Israelsk politi bruger barske forhørsmetoder overfor palæstinensiske børn

Forfatter billede

Israelsk politi beskyldes nu af en israelsk menneskeretsgruppe for at arrestere palæstinensiske mindreårige – så unge som 5 og 8 år – i Østjerusalem og bruge barske afhøringsmetoder.

Menneskeretsgruppen B’Tselem har mandag præsenteret en rapport, som påstår, at israelsk politi har anholdt i omegnen af 81 palæstinensiske børn mellem oktober 2009 og november 2010.

Børnene tilbageholdes, fordi de mistænkes for at kaste med sten mod israelere i Silwankvarteret tæt ved Jerusalems gamle bydel. Området har især i oktober i år været hårdt ramt af stenkastninger mellem – primært – palæstinensiske børn men også israelske bosættere.

Rapporten hævder, at politiet henter børnene om aftenen i deres hjem, nogle direkte fra deres senge, mens andre børn arresteres, mens de befinder sig på gaden. Herefter afhøres de, i nogle tilfælde uden deres forældres tilstedeværelse. Der er også påstande om vold mod børnene, mens de er i politiets varetægt.

Ifølge B’Tselem er politiets handlinger ulovlige, da israelsk lov for mindreårige siger, at det ikke er tilladt at arrestere mindreårige om natten og afhøre dem, uden at deres forældre er til stede.

Man kan læse hele rapporten på: http://www.btselem.org