Mere nyt fra Afghanistan

dacaar
Laurits Holdt

”Vi har længe haft et ønske om at styrke vores kommunikation. Med vores tilstedeværelse i 27 af de 34 provinser, har vi klart en rolle at spille i at fortælle, hvordan livet former sig for helt almindelige mennesker i Afghanistan,” siger Klaus Løkkegaard, sekretariatsleder for DACAAR i Danmark.

I mange år har hjemmesiden www.dacaar.org kun eksisteret på engelsk. Nu har sitet fået en tiltrængt foryngelseskur og samtidig en dansk version www.dacaar.org/dk.

”Det er vigtigt at kunne fortælle danskerne om vores livsvigtige arbejde og almindelige afghaneres vilkår på det sprog, vi mestrer bedst i Danmark, nemlig dansk,” fortsætter Klaus Løkkegaard.

Den danske og engelske hjemmeside er opbygget efter samme princip, men alligevel være lidt forskellige. For eksempel har jobs og indkøb ikke samme synlighed på det danske site, da de henvender sig mere til dem, der ønsker at tilslutte sig de knap 1.000 medarbejdere, organisationen har ansat i Afghanistan, og firmaer, der byder ind med hardware til hjælpearbejdet.

Den nye hjemmeside er designet i Afghanistan.

Som noget helt nyt lanceres en nyhedsmail, der ca. en gang om måneden vil fortælle om det vidtforgrenede arbejde, DACAAR udfører for udsatte mennesker i det konflikthærgede land. 

Nyhedsmailen vil bestå af én eller to hovednyheder og links til andre aktuelle historier, events, møder etc.

”Vi glæder os til at dukke op i inboxen hos danskere, der interesserer sig for Afghanistan og én af verdens største humanitære kriser,” siger Klaus Løkkegaard og fortsætter med en opfordring: 

”Kender du andre, der interesserer sig for Afghanistan, så del denne nyhed.”

DACAAR begynder også at udsende en nyhedsmail på engelsk. 

Det er muligt at tilmelde sig nyhedsmail på dansk hér http://dacaar.org/dk/funktion/info/nyheder.php og engelsk hér http://dacaar.org/functions/resources/ 

DACAAR, der står for Danish Commitee for Aid to Afghan Refugees, har ydet nødhjælp og langsigtet bistand til afghanere og afghanske flygtninge siden 1984, og flere end ti mio. har nydt godt af indsatserne.

De fire hovedindsatsområder er: Vand, sanitet og hygiejne; Landbrug; Udvikling af mindre virksomheder; Forbedring af kvinders vilkår.