Norsk rigmand investerer i teknologisk udviklingsforum

Jesper Hallas Jessen

22. september 2022

Den britiske organisation ’The Conduit’ hvis vision er at finde løsninger på verdens mest presserende problemer som klima, økonomisk ulighed, kvinders rettigheder, racisme, køn, sundhed og uddannelse, åbner nu en filial i Norge. Det skriver den norske avis, Aftenposten.

Det norske investeringsselskab Katapult, grundlagt af den norske teknologi entreprenør Tharald Nustad, har investeret i The Conduit. Investeringen har sikret, at organisationen rykker ind i en fireetagers bygning i Oslo.

Bygningen skal danne rammer, om et kontorfællesskab hvor det er vigtigt, at der en bladning af aldre, køn, race og nogle fra alle samfundslag, men som alle har idéer til, hvordan verden kan ændres, fortæller grundlægger af The Conduit, Paul Van Zyl.

The Conduit er et såkaldt samarbejdsfællesskab af mennesker, der er forpligtet til at skabe en retfærdig, velstående og bæredygtig fremtid og som årligt afholder mere end 200 arrangementer hvor blandt andet nobelprisvindere, topledere og unge aktivister præsenteret deres ideer innovative idéer.

Tharald Nustad, der kommer af den hovedrige Selvaag-familie, grundlagde Katapult med en vision om, at kapital og forretning kan løse verdens store udfordringer Udover The Conduit, har Katapult investeret i 145 tech-start-ups, der arbejder på at levere FN’s verdensmål.

Investeringsselskabet tror på, at løsningerne på verdens udfordringer skal findes gennem teknologisk innovation, og at en enorm omstilling af kapital til klimateknologi, havteknologi, uddannelsesteknologi og landbrug og fødevareteknologi er vejen frem.

Efter opkøbet skal Tharald Nustad og Katapult nu stå for driften af The Conduit i et forsøg på at bidrage til kampen om at gøre en international forskel.

”Vi har brug for sådan et sted i Oslo. Et sted, hvor vi kan samle mennesker, der ønsker at gøre en positiv forskel. Dem, der gør tingene,” siger rigmanden til Aftenposten.