’Papaya – en podcast om kvindelig omskæring’
Med fokus på Kenya undersøger Anne Bendixen over fire afsnit omskæring af piger og kvinder. Trods en massiv indsats mod den yderst skadelige praksis, er over 200 millioner piger og kvinder på verdensplan omskåret.
Første afsnit: ‘Hvad er kvindelig omskæring?’
Østafrikanske Kenya er et af de afrikanske lande, der ofte bliver fremhævet for sin økonomiske udvikling og stabilitet. Under overfladen gemmer sig dog en mørk statistik. I tusindvis af piger og kvinder bliver nemlig hvert år omskåret.
Anne Bendixen er rejst til Kenya for at møde dem, der har pigeomskæring tæt inde på livet, og lære, hvad praksissen går ud på, hvad der driver den frem, og hvorfor den er så svær at komme til livs. Det er der kommet podcasten ’Papaya – en podcast om kvindelig omskæring’ ud af.
Globalnyt bringer seriens fire afsnit over sommeren.
En verden uden omskæring
Kvindelig omskæring kan godt være barskt og lidt af en mundfuld, men i dette afsnit er blikket rettet mod de mange positive tiltag, der gøres i Kenya for forebygge, begrænse og udbedre konsekvenserne ved kvindelig omskæring.
I afsnit 4 møder vi seks mennesker, der alle har viet deres liv til kampen mod pigeomskæring, men som griber den samme mission an på vidt forskellige måder. Mød blandt andre Agnes Parejyo, der har skabt et tilflugtssted for piger, der er i risiko for at blive omskåret, Josephine Ndirias, der arrangerer rugbykampe for at nedbryde kønsstereotyp adfærd og Joyce Kui, der arbejder med at rekonstruere kønsorganer, der er ødelagt af omskæring.
Seriens sidste afsnit giver håb for en fremtid uden pigeomskæring, og der er også inspiration til, hvordan man kan støtte arbejdet.
Hør afsnit 4: ‘Kan man stoppe omskæring af piger og kvinder?’