Chefrådgiver for partnerskaber og bæredygtighed med særligt fokus på forretningsudvikling, fundraising og innovative partnerskaber. Min mission på Globalnyt er at bidrage til at mange flere danskere får adgang til viden og nyheder om de globale udfordringer, løsninger og trends, som i stigende grad er aktuelle og relevante for alle, fra unge og studerende, til den voksende gruppe af danskere, der arbejder internationalt, i organisationer og erhvervsliv.

Jeg har været engageret i dansk og internationalt udviklingssamarbejde i 20 år. Senest 14 år i Udenrigsministeriet, hvor jeg har arbejdet med både det bi- og multilaterale område, særligt indenfor god regeringsførelse, ligestilling og seksuel- og reproduktiv sundhed og rettigheder. Fra 2015 var jeg udsendt til den danske ambassade i Nairobi som humanitær rådgiver for Somalia og Kenya, og derefter leder af Governance- og Sundhedsteamet for Kenya. De seneste år har jeg været ansvarlig for ministeriets partnerskaber med erhvervslivet med særligt fokus på at udbrede danske grønne og innovative løsninger.

Tidligere har jeg været ansat i UNRWA (FNs organisation for palæstinensiske flygtninge) i Mellemøsten samt arbejdet for EU i Egypten. Jeg er antropolog fra Københavns Universitet med speciale i udvikling og den arabiske verden.

Seneste artikler af Pernille Brix