A Heart That Never Dies
Seks dokumentarfilm om menneskerettigheder rundt om i verden instrueret af Thomas Borgen og Tom Heinemann.
Første film sendes søndag den 28/6 kl. 23 på DR2. De følgende film vises på søndage i løbet af sommeren.
Info: tomheinemann
Serien af dokumentarfilm handler om journalister, advokater, politiske aktivister, menneskerettighedsforkæmper og mange andre. De kæmper en daglig kamp med korrupte regimer og regeringer, som undertrykker fredelig anvendelse af ytringsfrihed og andre helt grundlæggende menneskerettigheder.
I serien af dokumentarfilm undersøges, hvad der får disse mennesker til at fortsætte på trods af ofre, trusler og risici for deres familier. Vi følger dem i dagligdagen og oplever hvilke konsekvenser deres kampe har for dem selv og deres familie.
De i alt seks dokumentarfilm vises på DR2 søndag aften sommeren igennem. Den første vises allerede søndag den 28. juni kl 23.00.
Hjerter der aldrig stopper med at banke for det de tror på
Seriens fællestitel er A Heart That Never Dies, og tager serene rundt omkring i verden.
På søndag vises filmen Egypt – It’s a crime If I don’t Speak. En ung egyptisk kvinde udsættes for en gruppevoldtægt midt i en stor menneskemægde på åben gade. Ingen griber ind. Filmen fortæller historien om, hvordan hun vælger at stå offentligt frem på egyptisk TV og fortælle sin historie.
Det har store konsekvenser for hende selv og hendes familie. Hun har også fået rigtig mange positive reaktioner. Det viser hvor udbredt organiserede voldtægter og andre overgreb mod kvinder er, men også hvor ofte forbrydelserne forbliver skjulte og omgæres med tavshed.
Senere vises filmen Guatemala – The Land of terror. Den handler om redaktør og udgiveren af avisen El Periodico, som i åresvis har bedrevet kritisk journalistik og skrevet magten midt imod. Det har medført dødstrusler mod ham selv, men hele hans familie lever også i konstant fare for deres liv.
Præsentation af de seks film kan se på A Heart That Never Dies.
Forskelle og forudsætninger
De seks film er på flere måder helt forskellige. Det er de selvfølgelig først og fremmest på deres indhold. De foregår forskellige steder i verden, og hovedpersonerne i filmene kommer fra forskellige sociale lag.
De to her omtalte film er også forskellige, hvad angår de krav og forudsætninger der stilles til seerne. Filmen om gruppevoldtægt i Kairo er en konkret historie om en politisk aktivist, som udsættes for et forfærdeligt overgreb. Den kan ses og forstås på sine egne præmisser, og filmen kan ses af hvem som helst uden forudgående kendskab til situationen i Egypten.
Filmen om Guatemala handler ikke om én konkret begivenhed, men beskriver nogle mere generelle forhold for journalistisk arbejde. I filmen får seerne at vide, at familien lever i konstant fare og udsættes for utallige dødstrusler.
Der ligger naturligt et formål om at dække bredt såvel geografisk som indholdsmæssigt. Og det er bestemt glædeligt, at der stadig vises TV i Danmark, som ikke efterstræber den laveste fællesnævner, selvom det betyder, at filmene vises i yderkanten af den bedste sendetid.