10 konflikter der vil præge 2016

unge_nld-tilhaengere
Valget i Burma er en positiv udvikling i et af verdens konfliktramte lande. Her ses unge NLD-tilhængere ved et valgmøde i Yangon.
Foto: Ane Nordentoft
Forfatter billede

Der er dystre forudsigelser i vente, når Jean-Marie Guéhenno, der er formand for International Crisis Group, giver sit bud på, hvilke konflikter og kriser verden vil stå over for i 2016.

Krig vinder frem i stedet for den fred som ellers prægede verden i de første 20 år efter den kolde krig, skriver Guéhenno i det ansete udenrigspolitiske magasin Foreign Policy.

Højest på listen over konflikter, som det internationale samfund skal tage yderst alvorligt, finder man naturligvis Syrien og Irak.

Den humanitære katastrofe, der udfolder sig netop nu, ser ikke ud til at blive bedre, og det internationale samfund har ikke en sammenhængende strategi for, hvordan den vil bekæmpe Islamisk Stat, der sidder på kontrollen i store dele af de to lande.

Også i Tyrkiet er der grund til alvorlig bekymring over den optrappede konflikt mellem den tyrkiske regering og militante kurdere, skriver Guéhenno.

Selv om han maler et meget dystert billede med en grundig gennemgang af udviklingen i de enkelte lande, er det ikke uden lys i mørket.

Læs hele artiklen hos Foreign Policy