43.000 danske elever læser “Hele Verden i Skole” den 2. april

Redaktionen

Når LæseRaketten letter fredag den 2. april er der 43.000 elever fra 632 skoler om bord, fremgår det af en pressemeddelelse fra u-landsorganisationen Ibis torsdag..

LæseRaketten er en del af kampagnen “Hele Verden i Skole” arrangeret af Ibis. Med kampagnen sætter danske skoleelever fokus på alle børns ret til uddannelse og samler samtidig ind til, at børn i Afrika og Latinamerika kan komme i skole. De indsamlede penge går til Ibis-støttede uddannelsesprojekter.

– Vi er utrolig glade for den store opbakning. Det er meget opmuntrende, at danske skolebørn på den måde er med til at gøre en forskel for nogle af de 100 millioner børn verden over, der ikke kommer i skole, siger kampagnekoordinator Annelie Abildgaard.

Ideen i LæseRaketten er, at eleverne i løbet af en skoletime læser tekster doneret af danske forfattere om betydningen af en uddannelse. Dermed er der lagt op til en diskussion om, hvad det betyder for den enkelte at få en god uddannelse, og hvad det betyder for et samfunds mulighed for at udvikle sig.

Ved at være med ”indlæser” eleverne samtidig et beløb fra en pulje. Pengene kommer fra virksomheder, privatpersoner og fonde.

Kommunikationschef i Ibis, Anders Tybjerg:

– 43.000 tilmeldinger er mange flere end vi havde turdet håbe på. Det har virkelig sat os under pres, og vi arbejder på højtryk for at skaffe sponsorater, så det kan blive en god oplevelse for alle elever.

– Men vi kan naturligvis ikke overkomme at ringe til alle virksomheder, så man må meget gerne kontakte os eller donere via hjemmesiden, hvis man vil være med.
Anders Tybjerg understreger, at privatpersoner også er meget velkomne til at bidrage.

”Hele Verden i Skole” er led i en international kampagne for Uddannelse for Alle, hvor skoleelever over hele verden i april skaber opmærksomhed om alle børns ret til uddannelse. Det er en ret 164 lande, herunder Danmark, har tilsluttet sig med den såkaldte Dakar-erklæring.

Spørgsmål om kampagnen rettes til:
Presseansvarlig Simon Ankjærgaard, tlf. 35 20 05 42 / mobil 22 30 16 81 og Kampagnekoordinator Annelie Abildgaard, tlf. 35 20 05 32 / mobil 27 20 40 15

Se mere på www.ibis.dk/verdeniskole.

Følgende sponsorerer LæseRaketten:
Nordteam Gruppen ApS, Samfundskontakt, DISPUK, Ungdomsbyen, Bilsby Hedehusene a/s, Cicci, Preben Buhl International Consulting og Partners, Thomas Krag Mobility Advice, PE Offsett og Reklame, Hotel Nora, Hotel Ibis, A-Pressen, Midt Data A/S