Filmfestival stiller skarpt på pengeverdenen mv.

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

I år lægger Aarhus Filmfestival særlig vægt på den økonomiske fødekæde i forbindelse med forevisningerne af dette års dokumentarfilm. Programmet er spækket med debatter, seminarer og instruktør-talks, hvor publikum inviteres til at give deres besyv med om filmene.

Finanserne i fokus
Mange af årets dokumentarfilm tager overordnet udgangspunkt i den økonomiske cirkulation i en globaliseret verden. Et økonomisk system, der berører alle befolkningsgrupper i varierende grad.

I filmene, der er vidt forskellige i både udtryk og vinkling, møder vi folk fra alle trin i den økonomiske fødekæde – alle med forskellige roller og forskellige grad af indflydelse på systemet.
Men det er ikke kun det enkelte individs forhold til penge, der er under lup. På Aarhus Filmfestival vil man også kunne se og diskutere film med et bredere blik på vækst, byudvikling og penge som katalysator i et storpolitisk felt.

Ud over dette præsenterer flere af dokumentarfilmene gribende og dybt overraskende fortællinger om undertrykkelse af personlig frihed i politisk konfliktfyldte og religiøst fastlåste områder af verden.

Publikum får ordet
Aarhus Filmfestival lægger op til debat og inddragelse af publikum i de mange seminarer og debatarrangementer, der finder sted i direkte forlængelse af filmvisningerne.
Dokumentarfilmenes aktuelle og vedkommende emner bliver naturligt genstand for debat, men også publikums oplevelse og filmens kreative udtryk kan diskuteres ansigt til ansigt med filmenes instruktører.

Udover paneldebatter og seminarer, kan man også deltage i festivalens mere uformelle samlingspunkter rundt omkring på byens caféer og in-steder.