Konference om globaliseringens positive og negative virkninger

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

Danmark er i 2017 valgt som formand for OECD’s årlige ministermøde i Paris i juni. Som formand har Danmark sat fokus på globaliseringens muligheder og udfordringer blandt nogle af verdens førende økonomier, fortæller Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Udenrigsministeriet og Dansk Erhverv vil som optakt til OECD-ministermødet være værter for konferencen ’Making globalisation work for all’, der afholdes i Børssalen den 27. april 2017.

Formålet med konferencen er at bidrage til den løbende debat om globaliseringens virkninger med deltagelse af både eksperter og politiske beslutningstagere i Danmark, EU, WTO og OECD.

I en tid, hvor befolkninger og beslutningstagere verden over sætter spørgsmålstegn ved internationalt samarbejde og handel, vil Danmark arbejde for at skabe enighed om nye løsninger på globaliseringens udfordringer.

Konferencen skal fungere som en platform for videndeling og diskussion med udgangspunkt i forskellige aspekter af globaliseringen. Hvordan har globaliseringen været til gavn for et EU-medlemsland som Danmark og den danske befolkning?

Hovedtalere på konferencen er bl.a.:

  • Angel Guerria, generalsekretær i OECD
  • Cecilia Malmström, EU’s handelskommissær
  • Anders Samuelsen (LA), udenrigsminister
  • Kristian Jensen (V), finansminister
  • Simon Emil Ammitzbøll (LA), økonomi- og indenrigsminister
  • Robert Koopman, cheføkonom i WTO

Moderator: Thomas Bernt Henriksen, Debatredaktør, økonomisk kommentator på Børsen og Bo Lidegaard, klummeskibent på Politiken

Tilmelding: Tilmelding sker via dette link inden den 21. april.

Læs mere om formandsskabet: Dansk formandskab for OECD ministermøde 2017.