Access2innovation får ny internationalt erfaren program manager

Inge Myrthue.


Foto: Access2innovation
Laurits Holdt

4. september 2023

Inge Myrthue er uddannet cand. negot med speciale som international multiekspert i økonomi, sprog og kultur. Dertil har hun en overbygning i form af MBA Top Governance fra Aalborg Business School. Hun har mange års erfaring med at opbygge og facilitere partnerskaber og konsortier i Afrika, senest som selvstændig rådgiver i virksomheden UN2go. Her har hun rådgivet en lang række projekter og organisationer omkring rammeaftaler med FN-organisationer i projekter på blandt andet det afrikanske kontinent. Det er sket både indenfor private public partnership, B2B og licitationer fra FN og regeringer.

Ud over grundig indsigt i udfordringerne ‘onsite’ indenfor alt fra klimaforandringer til fødevarer og politik, har Inge Myrthue særligt haft fokus på tre områder:

  • Grønne projekter om for eksempel solenergi, recycling og waste management
  • Fødevarer, blandt andet såkaldt terapeutiske fødevarer og nødrationer til for eksempel Røde Kors, Læger Uden Grænser og andre ngo’er og organisationer i forbindelse med blandt andet svær underernæring, HIV/Aids og større katastrofer som jordskælv i Haiti og Pakistan og tsunami-katastrofen i Sydøstasien.
  • Demokratiske processer, for eksempel registrering af vælgere og valg

Med fra begyndelsen

”Jeg har været begejstret for Access2innovation helt fra starten, blandt andet som medlem. Jeg har grundigt fulgt udviklingen for danske virksomheder, som investerer i Afrika og tendenserne for de internationale finansieringsmuligheder for kontinentet, blandt andet indenfor grøn omstilling og bæredygtighed. Jeg glæder mig til at være en del af netværket og det store arbejde, Access2innovation gør for at sikre, at dansk teknologi tilpasses og eksporteres til de afrikanske vækstmarkeder, hvor der er virkeligt brug for vores knowhow tilpasset lokale forhold,” siger Inge Myrthue.

”Jeg er meget glad for at byde Inge velkommen til Access2innovation. Hun vil tilføje stor værdi og komplementær til teamet med sin store viden og erfaring – især når vi går i gang med nye projekter inden for grøn omstilling og energi,” siger Karin Elisabeth Lind, som er CEO i Access2innovation.

Inge Myrthue bor nord for Løkken, langt ude i naturen. Den nyder hun ved at spille golf, løbe orienteringsløb, og cykle så langt, at turen på to hjul ind til Aalborg ikke skræmmer hende.

 Om Access2innovation

Access2innovation er den danske platform for innovative, bæredygtige, kommercielle løsninger til de afrikanske vækstmarkeder.

Siden 2007 har platformen resulteret i over 85 partnerskaber mellem virksomheder, ngo’er, investorer, vidensinstitutioner og myndigheder ved at tilbyde netværk, finansiering og ekspertise i innovation og forretningsudvikling i Danmark og Afrika.

Access2innovation har kontor i København, Aalborg og Kampala, Uganda.