Alex Frank Larsen modtager Nairobiprisen 2020

img_6162
Alex Frank Larsen (t.v.) med formand for Nairobi-klubben, Niels Elbæk.
Foto: Kim Dang Trong
Gerd Kieffer-Døssing

27. august 2020

Dette års modtager af Nairobiprisen er journalist og forfatter Alex Frank Larsen. Han modtager prisen for gennem 25 år at have afdækket Danmarks og danskernes rolle i slavernes historie.

Nairobiprisen uddeles årligt til en person, gruppe eller organisation, som på anerkendelsesværdig måde har bragt fattige landes vilkår frem i danske medier, eller som har stået for et perspektivrigt initiativ til gavn for befolkningsgrupper i fattige lande. 

Prisoverrækkelsen fandt sted onsdag den 26. august, hvor Bjørn Førde, bestyrelsesmedlem i Nairobi-klubben, der uddeler prisen, begrundede valget af prismodtageren:

”Dit arbejde har på utallige konkrete måder mindet os om, at vi selv, danskerne og Danmark, har medvirket til at forme grundlaget for de indsatser i de såkaldte udviklingslande, som udviklingsbistanden fra starten af 1960’erne, mange år efter slavehandelens afslutning, gik i gang med.”

Alex Frank Larsen – der blandt andet har modtaget en Cavling og stod bag det dokumentarprogram, der i 1993 væltede Schlüter-regeringen og justitsminister Erik Ninn-Hansen – fandt oprindeligt inspiration til at kaste sig over slavernes historie i Thorkild Hansens romantrilogi om den danske slavehandel.

Hans research har ført til flere tv-programmer og bøger, et utal af artikler og massevis af foredrag.

Nairobiprisen uddeles af Nairobi-klubben, et fagligt forum for over 100 medie- og fagfolk, som arbejder med formidling af udviklingsstof.

I 2019 gik Nairobiprisen til medarbejdere og frivillige på Globalnyt