Store grupper af buddhister har overrendt angrebet byer med en overvejende muslimsk befolkning i området omkring storbyen Kandy i det centrale Sri Lanka og i Ampara i den østlige del af landet.
Her har de angrebet moskéer, huse og enkeltpersoner, fremgår det af flere medier.
Den seneste bølge af vold begyndte 3. marts, da en ung buddhistisk mand omkom i byen Teldeniya i det centrale Sri Lanka. Ti dage inden var han blevet angrebet af fire lokale muslimske mænd, som blev anholdt og varetægtsfængslet umiddelbart efter angrebet.
Den unge buddhistiske mands død udløste vrede og nogle steder voldsepisoder den følgende dag. 24 buddhister blev anholdt for denne vold.
Urolighederne har taget fart i løbet af ugen og fik onsdag myndighederne til at slukke for sociale medier i et forsøg på at undgå, at der blev opildnet til yderligere uroligheder. Mange brugere på Facebook, Twitter og andre sociale medier har skrevet opfordringer til at angribe muslimer og deres ejendom.
Tirsdag indførte regeringen undtagelsestilstand, men angrebene er fortsat alligevel, skriver flere internationale medier.
Dyb splittelse
Sri Lanka har en lang historik med bitter etnisk strid mellem singhalesere, der udgør omkring tre fjerdedele af befolkningen, og tamilerne, der med 18 procent udgør det største mindretal.
Selv om krigen mellem Sri Lankas hær og oprørsgruppen De Tamilske Tigre sluttede i 2009, er den religiøse splittelse stadig dyb.
Skrappere love mod hate speech samt anholdelse og retsforfølgelse af de skyldige er nogle af de tiltag, som Sri Lankas regering må tage i brug snarest, hvis landet skal undgå, at den nye bølge af uroligheder breder sig yderligere.
Det siger Alan Keenan, der er projektdirektør for International Crisis Group (ICG) i Sri Lanka, i en kommentar til den aktuelle situation.
Han ser med alvor på de seneste to ugers angreb. For der er ikke tale om lokale ”sammenstød” mellem buddhister og muslimer, men om velorganiserede og målrettede angreb af militante grupper, der er udbredt på landsplan, og som har gjort deres intentioner helt klare.
Læs hele Alan Keenans kommentar hos ICG