Danmission får ny regionschef for Mellemøsten

Kirsten Auken kommer fra en stilling som programdirektør i Danmission.


Foto: Rim Haydamous
Morten Scriver Andersen

4. august 2022

Danmissions programchef siden 2015, Kirsten Auken, skal fra 15. august stå i spidsen for organisationens regionskontor i Beirut, som har otte medarbejdere.

Kontoret er ansvarlig for at implementere Danmissions programmer i Libanon, Syrien, Egypten, Jordan og Irak sammen med lokale partnerorganisationer.

“Det er fantastisk, at jeg nu får en mulighed for at komme tættere på de mennesker og opleve helt konkret, hvad de kæmper med og kæmper for – og hvordan Danmissions arbejde i praksis gør en positiv forskel. Jeg har flere gange oplevet, at det personlige møde og det menneskelige følgeskab kan noget helt andet, end når man primært læser rapporter og ser billeder fra arbejdet og så kun en gang imellem kommer ud og ser arbejdet i praksis,” siger Kirsten Auken.

Danmission er en missionsorganisation forankret i Folkekirken, som blandt andet arbejder for at styrke den globale kirke og bekæmpe fattigdom. Den er til stede i 12 lande i Asien, Afrika og Mellemøsten samt i Danmark.

Kirsten Auken har tidligere været rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp og koordinator for organisationens internationale klimakampagne.