Dansk Ungdoms Fællesråd udpeger nye ungdomsdelegater

De fire nye Ungdomsdelegater.
Foto: DUF
Kirsten Larsen

2. december 2021

De fire nye ungdomsdelegater skal repræsentere danske unge internationalt og give unge en stemme i internationale beslutningsprocesser. De skal også bidrage til formidlingen og forankringen af globale dagsordner og verdensmål blandt danske unge, hedder det i en pressemeddelelse fra Dansk Ungdoms Fællesråd.

De fire nye er:

Cecilia Zade Izeni, der er 22 år og fra Konservativ Ungdom. Hun er ny FN-ungdomsdelegat for demokrati og partnerskaber, fordi, som hun selv udtrykker det: 

“Jeg brænder for at give alle unge en stemme og vil kæmpe for unges demokratiske rettigheder i hele verden. Samtidigt tror jeg på, at stater, organisationer og virksomheder er nødt til at arbejde tættere sammen, hvis vi skal nå verdensmålene inden 2030. Derfor er stærke partnerskaber en utrolig vigtig dagsorden, som, jeg ønsker, skal have større fokus i den offentlige debat.”

Cecilia Zade Izeni vil især arbejde for, at ungdommen bliver repræsenteret i den globale dialog om, hvordan vi indfrier verdensmålene. “Hvis ikke vi handler nu, er det vores fremtid, det går ud over.”

Marcus Taulborg på 23 år fra Israelsmissionens Ung er ny FN-ungdomsdelegat for klima og miljø.

“Klima og miljø er tidens vigtigste emner, som påvirker os alle. Jeg har søgt om at blive FN-delegat, fordi løsningerne på de udfordringer, vi står foran, ikke kan findes alene, men kræver internationalt samarbejde. Jeg håber på at være med til at sikre, at alle generationers synspunkter bliver repræsenteret, hørt og respekteret.”

Marcus Taulborg vil arbejde for det globale syds ret til at hæve deres levestandard og det globale nords forpligtelse til at hjælpe med den udvikling. 

Signe Gertz er 25 år, fra Det Danske Spejderkorps og ny FN-ungdomsdelegat for ligestilling og SRSR – Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder.

“For mig starter mange af verdens problemer ved kønsbaseret ulighed, derfor er kampen for ligestilling nødvendig for at kunne bekæmpe klimaforandringer, fattigdom og store konflikter.”

Ifølge Signe Gertz kræver det, at alle er med ombord, og at ikke kun mænd, men kvinder, transkønnede og non-binære også har en stemme. 

“Vi skal turde overlade roret til de unge kvinder, lade dem tage aktiv del i beslutningsprocesserne og involvere dem i kampen for et bedre klima! For hvis ikke alle løfter i samlet flok, kommer vi aldrig i mål.”

Kristoffer Dyrvig Brandt er 22 år og fra Metal Ungdom. Han er ny FN-ungdomsdelegat for faglært uddannelse og jobskabelse – fordi han selv er faglært og derfor kender til mange af de problemstillinger, man oplever som ung faglært. 

“Og fordi det er supervigtigt, at vi får flere unge til vælge en faglært uddannelse og deltage aktivt i de politiske debatter, så det ikke kun bliver akademikersnak og -beslutninger.”

Kristoffer Dyrvig Brandt vil arbejde for udbredelse af den danske model (bedre/stærkere arbejdsmarkeder), bedre psykisk arbejdsmiljø, sikring af kvalitetsuddannelser, og at unge faglærte får mere politisk indflydelse

De fire nye kommer til at arbejde sammen med de fire delegater, der fortsætter fra forrige periode. Det er Frida Ravn Rosling fra Operations Dagsværk (demokrati og partnerskaber), Emma Susanna Turkki fra Den Grønne Studenterbevægelse (klima og miljø), Morten Ryom fra Erhvervsskolernes Elevorganisation (faglært uddannelse og jobskabelse) og Anne Sophie Lyskjær Noer fra Silba (ligestilling og SRSR).