Dansker: Ebola-frygt rammer turismen i store dele af Afrika

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Turismen i et land som Tanzania er faldet til det halve, siden medierne indledte dækningen af ebola, og de manglende indtægter fra service-erhvervet rammer hårdt. Det fortæller den danske safari-operatør Jens Sylvestersen, der har base i Arusha, til JP online torsdag. 

“Det udløser en økonomisk krise hernede. Rigtig meget af Tanzanias indtægt kommer fra turisme. Her i Arusha (i landets nordlige del, red.), som er turisthovedstaden, havde mange forældre ikke råd til at betale skolepenge den 1. januar, og derfor bliver børnene taget ud”, siger Sylvestersen til Jyllands-Posten.

Han oplyser, at nogle af de største safariselskaber i Tanzania plejede at få omkring 100 forespørgsler fra kunder om ugen, hvor en af dem, han er i kontakt med, har været helt nede på én henvendelse om ugen nu.

Jens Sylvestersen flyttede til Tanzania i oktober for at styre sit safariselskab, Safari Jens Aps, fordi der var godt gang i forretningen.

Kort efter begyndte kunderne at blive markant færre.

Han fortæller, at mange turister har aflyst deres planlagte rejser til det østlige og sydlige Afrika, fordi de tror, at de er i fare for at blive smittet med ebola.

Der er imidlertid ca. 6.500 km fra Tanzania til de ramte lande i Vestafrika – dvs længere end fra det meste af Tyskland til ebolaområderne.

Fortsætter det som nu, må Sylvestersen tage hjem til Danmark for at tjene penge igen, siger han til JP.