Den Internationale Højskole får ny forstander

Nelima Lassen.


Foto: Den Internationale Højskole
Laurits Holdt

22. marts 2024

Med hendes baggrund inden for internationalt lederskab og forståelse for de værdier, som skolen står for, er Nelima Lassen et oplagt valg, lyder det fra højskolen. Hun har siden august 2023 været viceforstander og siden januar 2024 fungeret som konstitueret forstander. Derfor har hun allerede bidraget til højskolens mission om at fremme en fredelig, demokratisk verdensudvikling samt skabe en et grundlag for global dialog. Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

Det oplagte valg

Tidligere har Nelima Lassen været leder for Røde Kors forskellige steder i Afrika, Mellemøsten og Europa. Hendes tid hos Røde Kors har givet hende en dyb indsigt i arbejdet med aktivt medborgerskab og globalt engagement, hvilket hun nu bringer med sig til sin ledelsesrolle på Den Internationale Højskole.

”Jeg er meget glad for at træde ind i rollen som forstander på Den Internationale Højskole,” siger Nelima Lassen.

“I dag er der mere end nogensinde brug for en international højskole, der kan skabe rammerne om global folkelig oplysning og demokratisk dannelse. Jeg ser et utroligt potentiale hos vores studerende, og glæder mig til at kunne fortsætte skolens vigtige arbejde med at uddanne globale ansvarlige borgere, der kan bidrage til demokrati og fred i verden.”

Et møde med et mangfoldigt miljø

Som forstander vil Nelima Lassen være ansvarlig for den overordnede styring og udvikling af højskolen. Hendes vision er at etablere et mangfoldigt miljø, hvor studerende fra alle hjørner af verden bliver bemyndiget til at gøre en positiv forskel i verden.

Nelima Lassens mødte Den Internationale Højskole for første gang i 1996, da hun selv var elev på skolen. Det var en oplevelse, der var med til at forme hendes verdenssyn.

”Som elev på Den Internationale Højskole fik jeg øjnene op for verdens mangfoldighed og de globale udfordringer og basale behov, der binder os sammen som mennesker på tværs af kulturer. Det er utrolig berigende at være med til at give eleverne en oplevelse af at være en del af noget større og give dem kompetencer og redskaber til at gøre en positiv forskel i verden,” siger den nye forstander på Den Internationale Højskole.