Direktør og foreningsmenneske i spidsen for Folkekirkens Nødhjælps bestyrelse

Marianne Hoff Andersen.


Foto: Sofia Busk
Laurits Holdt

2. maj 2023

Marianne Hoff Andersen kommer med en bred erfaring fra civilsamfundsorganisationer, uddannelsesområdet, den finansielle sektor og de seneste 14 år som direktør i den kommunale verden. Hun har desuden i mange år været engageret i bestyrelsesarbejde blandt andet i KFUM og KFUK i København.

”Vi er meget glade for, at Marianne Hoff Andersen vil påtage sig det store arbejde. Hun har allerede et indgående kendskab til Folkekirkens Nødhjælp efter to år som bestyrelsesmedlem, og vi glæder os til at fortsætte det tætte samarbejde til gavn for arbejdet i Danmark og internationalt,” siger Solvej Gasseholm Bang, næstforperson i Folkekirkens Nødhjælps bestyrelse.

Marianne Hoff Andersen ser frem til at stå i spidsen for Folkekirkens Nødhjælp i en udfordrende tid med krige, kriser, klimaforandringer, sult og pres på demokratier og menneskerettigheder:

”Folkekirkens Nødhjælp er en stor, stærk og målrettet organisation med rødderne solidt plantet i det folkelige og kirkelige engagement. En af bestyrelsens vigtigste opgaver er at stille de rigtige spørgsmål til organisationen og sikre, at pengene bliver brugt til gavn for mennesker i nød. Jeg tror på, at verden kan forandres og forbedres, og jeg glæder mig til at være med til at sætte retning gennem gensidig tillid, åbenhed og transparens,” siger hun.

Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen byder den nye forperson velkommen:

“Jeg ser frem til at fortsætte det gode og tætte samarbejde i bestyrelsen med Marianne Hoff Andersen, nu i sin nye rolle som forperson for bestyrelsen. Gennem det seneste årti er vi blevet en stor organisation med kontorer og programmer i 20 lande, flere end 200 partnere og indtægter på næsten en milliard kroner. Vi skylder den afgående formand Søren Christian Madsen en kæmpe tak for i de år at have båret stafetten, som Marianne Hoff Andersen nu overtager. Der har aldrig været større efterspørgsel på Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verden.”

Marianne Hoff Andersen er 58 år, gift med Jørgen Kvist Jensen, generalsekretær i KFUM og KFUK i Danmark, og har to voksne børn. Hun overtager posten efter Søren Christian Madsen, der har siddet 12 år i bestyrelsen, heraf de fem som formand.

Om Marianne Hoff Andersen

Oprindelig bankuddannet og siden cand.mag. i statskundskab og religion

Direktør i Faxe Kommune siden 2018

Medlem af en række bestyrelser, blandt andet hos KFUM & KFUK, Midtsjællands Gymnasium og VUC Storstrøm

Tidligere bestyrelseserfaring fra blandt andet Museet for Samtidskunst, Videnskabsetisk Komité og Dansk Ungdoms Fællesråd