DUF har fokus på internationale partnerskaber i 2013

Forfatter billede

Et velfungerende partnerskab opstår, når partnerskabsorganisationerne samarbejder om fælles interesser eller værdier. Derfor sætter Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) fra 2013 yderligere fokus på partnerskaber i medlemsorganisationernes internationale projekter.

Det skriver DUF i sit seneste nyhedsbrev tirsdag.

I 2013 vil partnerskaber være et gennemgående tema i de kurser og arrangementer, DUFs internationale afdeling tilbyder, og der vil blive tilføjet nye værktøjer DUFs såkaldte Toolbox, der indeholder råd og vejledning til at skabe partnerskabsprojekter.

Det sker efter tilbagemeldinger fra medlemsorganisationerne om, at det er her, deres projekter møder de største udfordringer.

Udfordringerne i et partnerskab

Det er vigtigt for det gode partnerskab, at begge organisationer bidrager til og får udbytte af samarbejdet. Det er dét, der skaber positiv forandring i de danske ungdomsorganisationer og i partnerorganisationerne.

Derfor lægger DUF vægt på, at partnerskabsorganisationer skal have fælles interesser eller værdier, de kan samarbejde om.

I praksis kan det være svært at få samarbejdet til at fungere – og endnu sværere at gøre partnerskabet bæredygtigt og ligeværdigt.

DUF tilbyder derfor aktiviteter, som fremmer det gode partnerskab og dermed det gode projekt, eksempelvis teambuilding, undervisning i konflikthåndtering og dialogisk kommunikation.

Gode partnerskaber skaber gode projekter

De største skridt i et partnerskab tages ofte, når de samarbejdende organisationer får mulighed for at mødes ansigt til ansigt og arbejde på partnerskabet og dets projekter.

Derfor inviterer DUF hvert andet år medlemsorganisationer og deres partnere til et stort projektstyringsseminar, hvor et af temaerne er partnerskaber.

På seminaret får medlemsorganisationerne mulighed for at arbejde og pleje deres partnerskab igennem undervisning, rådgivning og socialt samvær.

Uvurderligt seminar

Læs videre på
http://duf.dk/index.php?id=258&tx_ttnews%5Btt_news%5D=2231&cHash=bbe2ba0ef177e2895b01986b64847375