Erfaren Bruxelles-journalist bliver EU-korrespondent for Globalnyt

Jacob Langvad.


Foto: Steen Brogaard
Laurits Holdt

20. oktober 2023

Globalnyt har nu en korrespondent i Bruxelles. Det er ikke fordi, vi skifter fokus væk fra de dele af verden, som vi i mangel på bedre begreber kalder ’det globale syd’. Tværtimod.

En stor del af det danske engagement i det globale syd går via EU. Det gælder en del af udenrigs- og migrationpolitikken og ikke mindst udviklingssamarbejdet, som er et område, hvor EU er blandt de allerstørste donorer. Det er dog et faktum, som let drukner i den danske debat.

Så i et forsøg på at få mere EU ind i den danske debat på de vigtige områder, har Globalnyt allieret sig med en erfaren dansk EU-journalist, som ikke blot er hjemmevant i korridorerne i EU’s kontorer i Bruxelles men også har en særlig interesse for unionens samarbejde og relationer med landene mod syd og øst.

Vor mand i Bruxelles hedder Jacob Langvad. For mange – især de EU-interesserede – vil det ikke være et ukendt navn. Han har boet og bedrevet journalistik fra EU’s hovedstad siden 1993. Han har blandt andet leveret fast til Orientering på DR P1, Weekendavisen, Information, Berlingske og EurActiv.com.

Jacob Langvads artikler for Globalnyt kan findes her. Han har lagt ud med at kigge på sprækkerne i sammenholdet mellem EU-landene, når det gælder støtten til Ukraine. I de seneste uger har han fulgt skænderierne om EU’s bistand til de palæstinensiske områder. Det er blevet højaktuelt efter den palæstinensiske Hamas-bevægelses angreb fra Gaza ind i Israel og Israels efterfølgende angreb ind i Gaza. EU’s reaktioner har været rodede, fordi der er dybe uenigheder om forholdet til Palæstina og Israel blandt EU’s medlemslande og blandt topfolkene i EU.

Jacob Langvads navn og artikler vil dukke op i Globalnyt et par gange om måneden, for han leverer også artikler til andre medier, skriver bøger og afholder kurser. Alt sammen med fokus på EU.