Erfaren kommunikationschef i udviklingsbranchen fylder 50 år

Line Grove Hermansen.


Foto: UNICEF Danmark
Buster Kirchner

2. november 2023

Siden Line Grove Hermansen i 2001 fik sin eksamen fra Journalisthøjskolen i Aarhus, har hun været særdeles aktiv i det danske udviklingsmiljø.

Mest kendt er Grove Hermansen fra sine 11 år i SOS Børnebyerne. Her var hun fra 2005-2016 kommunikationsansvarlig, mens hun fra 2010-2013 sideløbende var talsperson for Danmarksindsamlingen.

Efter mere end et årti hos SOS Børnebyerne gik turen videre til UNICEF, hvor hun foruden en kort afstikker til International Media Support (IMS) siden 2016 haft stillingen som kommunikationsdirektør.

Globalnyt har i anledning af Line Grove Hermansens 50 års fødselsdag torsdag den 2. november bedt hende reflektere over højdepunkterne i sin lange karriere. Her er det særligt samarbejdet på tværs af branchen, der står stærkt hos fødselaren:

”Det har altid været en kæphest for mig, at vi ikke skulle se hinanden som konkurrenter, men kollegaer. Den helt store fælles vision for vores branche har selvfølgelig været Verdensmålene. De har været med til at samle ikke bare branchen, men også erhvervslivet og fondene.”

Der er sket meget i NGO-miljøet, siden Line Grove Hermansen gjorde sin entré i branchen for mere end 20 år siden. Hun har generelt oplevet en stigende professionalisering i miljøet:

”Da jeg startede, var dét at snakke om, at noget var professionelt i ngo-branchen, ikke almindeligt. Dengang kunne man godt møde nogle, der tænkte: ’De kan da ikke være professionelle. De må være frivillige, der arbejder gratis og er båret af deres gode hjerte’. Der er dog siden kommet en meget stor forståelse af, at de opgaver vi står med, er ekstremt komplekse på mange områder og kræver de bedste folk, man kan finde”.

Foruden arbejdet hos UNICEF Danmark driver Line Grove Hermansen til dagligt et konsulentfirma ved navn HUMAN INTEREST Consulting, der blandt andre har Red Barnet og Novo Nordisk Fonden som kunder.

I sin lange erhvervskarriere har hun en række korte udsendelser på cv’et, heriblandt udsendelser til Indonesien, Sierra Leone, Zambia, Kosovo, Chile, Ecuador og flere andre steder.