Filmfestival med fokus på vores allesammens sundhed og velfærd

Fra filmen ‘Restoring Dignity’.


Foto: Global Health Film Days
Laurits Holdt

24. april 2022

Det handler om sundhed i meget bred forstand, når filmfestivalen Global Health Film Days slår dørene op fra mandag 25. april.

Det er School of Global Health under Københavns Universitet, der står bag festivalen, som arrangeres i samarbejde med den store dokumentarfilmfestival CPH:DOX. Der bliver vist film i både København og Aarhus.

Og ligesom på CPH:DOX bliver filmene efterfulgt af paneldebatter, hvor blandt andet forskere, eksperter og beslutningstagere stiller op foran publikum.

Noget af det vi har lært af corona-pandemien er, at sundhed ét sted i verden hængere tættere sammen med sundhed andre steder i verden – tættere end mange måske tidligere havde tænkt over.

Festivalen handler dog ikke blot om sundhed og sygdomme. Global sundhed er et meget bredt felt, som handler om blandt andet klimaforandringer, fødevareproduktion, forurening, sundhedspolitik, mental trivsel, reproduktiv og seksuel sundhed og rettigheder, nye former for medicinsk behandling og retten til sundhedspleje og medicin. Og det er også nogle af de emner, som bliver behandlet i de nøje udvalgte film, som kan ses på festivalen.

Festivalen løber fra mandag 25. april til torsdag 5. maj.

Se hele programmet og trailere til filmene her.