Forsvaret udgiver guides til kulturforståelse

Laurits Holdt

Forsvarsakademiet, nærmere bestemt Sektionen for Militær Operativ Kultur, Institut for Sprog og Kultur, har netop udgivet en række guidehæfter om kulturforståelse i en række lande og områder, hvor danske soldater fortiden er udsendt.

Formålet er at råde og vejlede udsendt dansk personel i kulturelle forhold i syv forskellige lande, skriver Forsvarsakademiet på sit websted.

Den 8. folder handler om kulturforståelse i Danmark og henvender sig til forsvarets udenlandske samarbejdspartnere, der skal arbejde i Danmark.

Forsvarsakademiet skriver følgende:

Kulturforståelse er en af forudsætningerne for, at danske soldater kan løse deres opgaver i internationale missioner. I de fleste missioner indgår der samarbejde med andre landes militær og en vis kontakt med civilbefolkningen. Forståelse for andre kulturer hjælper til at skabe en god kontakt og et godt samarbejde.

Formålet med kulturforståelsesfolderne er hermed at give udsendt dansk personel mulighed for at forberede sig på eventuelle kommunikative udfordringer samt relationsopbygning med lokale samarbejdspartnere. Folderne lægger vægt på at resultatet af kulturforståelse er viden og handling, som gør, at kammerater, kollegaer og lokale aktører får respekt for danske soldaters arbejde.

Formålet med denne kulturforståelsesfolder er at informere samarbejdspartnere om kulturelle forhold i Danmark.

Folderne

Kulturforståelse i Irak (PDF, 32 sider)

Kulturforståelse i Mali (PDF, 28 sider)

Kulturforståelse i Somalia (PDF, 28 sider)

Kulturforståelse i det kurdiske område i Irak (PDF, 24 sider)

Kulturforståelse i Kosovo (PDF, 36 sider)

Kulturforståelse i Kuwait (PDF, 28 sider)

Kulturforståelse i Afghanistan (PDF, 36 sider)

Cultural Awareness Denmark (PDF, 24 sider)