Ingeniører Uden Grænser henter ny generalsekretær fra Udenrigsministeriet

Peter Horne Zartsdahl er ny generalsekretær for Ingeniører Uden Grænsers 200 frivillige og 1.500 medlemmer.


Foto: Ingeniører UJden Grænser
Morten Scriver Andersen

15. april 2024

Ingeniører Uden grænser har fået ny generalsekretær, og valget er faldet på Peter Horne Zartsdahl, der kommer fra en stilling som leder af Udenrigsministeriets internationale rådgiverstab i Nairobi.

Peter Horne Zartsdahl skal ifølge organisationen realisere strategien om flere projektlande og samarbejdspartnere i Øst- og Vestafrika. Sammen med danske frivillige og partnere i Det Globale Syd arbejder Ingeniører Uden Grænser for at skabe langsigtede og bæredygtige løsninger. I 2023 nåede organisationen ifølge en pressemeddelelse ud til mere end 140.000 mennesker med teknisk støtte og kapacitetsopbygning i lokalsamfund.

”Ingeniører Uden Grænser har mange rigtig gode projekter, der fortjener mere opmærksomhed, end de får i dag. Dem skal vi holde fast i, og bygge videre fra. Men vi er også nødt til at tænde lyset og være tydeligere i vores formidling,” siger Peter Horne Zartsdahl.

Tidligere har han arbejdet for FN i Sydsudan, med ansvar for national koordination af civil assistance, og som forsker i EU’s fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik i Afrika. Han er uddannet i global politik fra Roskilde Universitet og i Afrikastudier fra Københavns Universitet.

”Med et indgående kendskab til internationalt udviklingsarbejde, teknisk kapacitetsopbygning og rådgivning, er Peter en kæmpe gevinst for IUG. Vi har et stærkt fundament, men vil gerne eksekvere endnu mere på vores strategi. Peter er, med sit brede netværk og store internationale udsyn, den rette til at lede processen. Jeg ser meget frem til samarbejdet. Vi har allerede oplevet hans overblik og prioriteringsstyrke på denne uges bestyrelsesmøde,” fortæller Erland Stubkjær Christensen, der er næstformand i Ingeniører Uden Grænser.

Ingeniører Uden Grænser har 200 frivillige og 1500 medlemmer.

Efter otte år i Afrika er Peter Horne Zartsdahl flyttet til Danmark med sin familie, hvor hans ældste søn starter i skole. Han afløser konstitueret generalsekretær Ida Eddy Brask Sørensen.