Jesper H. Brix stopper som direktør i Læger uden Grænser

jesper_brix
Jesper H. Brix i felten i Kinshasa.
Foto: Læger uden Grænser.
Gerd Kieffer-Døssing

16. september 2020

Direktør for Læger uden Grænser, Jesper H. Brix, skal tilbage i felten. Efter fire år og ni måneder i den danske direktørstol forlader han til oktober sin stilling til fordel for et job som landechef i Indonesien – stadig for Læger uden Grænser.

”Jeg kan rigtigt godt lide at være derude, hvor vi leverer vores konkrete arbejde. Det er noget, jeg brænder for, og det er noget, der giver mig energi. Så sigtet har været, at når jeg var færdig i direktørstolen her, så ville jeg tilbage i felten. Og det var familien med på. Så opstod denne mulighed, og timingen er fin,” siger Jesper H. Brix i en pressemeddelelse.

I Læger uden Grænser er ansættelsen som direktør tidsbegrænset i maksimalt to gange tre år. Den jævnlige udskiftning på direktørposten sikrer, at organisationen konstant er i bevægelse og kan forny sig.

25 år i organisationen
Jesper H. Brix er uddannet sygeplejerske og har været med i Læger uden Grænser siden 1995, hvor han begyndte som frivillig på kontoret i København ved siden af sit studie. Siden har han været udsendt på seks missioner blandt andet som logistiker, projektkoordinator, medicinsk koordinator og landechef og har løst adskillige kortere opgaver ude i felten.

I Danmark har han været medlem af bestyrelsen og bestyrelsesformand, ligesom han også har stået i spidsen for HR-afdelingen og siden januar 2016 altså været direktør.

“Jesper har betydet rigtig meget for Læger uden Grænser. Han har gjort et fantastisk arbejde og har hele tiden haft hjerte og sjæl med sig. Jeg er glad for, at han fortsætter i organisationen, selv om det ikke er i Danmark,” siger bestyrelsesformand Heidi Christensen.

Bestyrelsen sætter nu gang i en ansøgningsproces for at finde en ny direktør – i mellemtiden bliver Malin Palmér, som er chef for support i Danmark, konstitueret direktør for Læger uden Grænser.