Johanne Schmidt-Nielsen er ny forperson for Verdens Bedste Nyheder

Generalsekretær i Red Barnet, Johanne Schmidt-Nielsen, er ny forperson i
Foto: Red Barnet
Morten Scriver Andersen

1. maj 2024

Generalsekretær for Red Barnet, Johanne Schmidt-Nielsen, er ny forperson for Verdens Bedste Nyheder.

Det skriver mediet i en pressemeddelelse.

”Verdens Bedste Nyheder viser os, at det giver mening at handle. Det er inspirerende og en af årsagerne til, at jeg har engageret mig fra starten – sammen med mange tusinde andre frivillige. Derfor er jeg også rigtig glad for valget. Jeg glæder mig til at være med til at bære projektet videre,” siger Johanne Schmidt-Nielsen om den nye rolle.

40-årige Johanne Schmidt Nielsen forlod politik i 2019 for at blive generalsekretær i Red Barnet, hvor hun altså nu har siddet i fem år.

”Vi er meget taknemmelige for, at Johanne har sagt ja til dette hverv, og glæder os meget til at videreudvikle Verdens Bedste Nyheder sammen med hende og den øvrige bestyrelse,” siger direktør og chefredaktør Thomas Ravn-Pedersen.

Med valget af ny forperson siger Verdens Bedste Nyheder også farvel til den hidtidige leder af bestyrelsen, Birgitte Qvist-Sørensen, tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Også næstformand Thomas Bustrup, viceadministrerende direktør i Dansk Industri giver efter otte år stafetten videre. Stine Pilegaard Jespersen, underdirektør i Dansk Erhverv overtager rollen som næstforperson. Og Marie Gad, underdirektør i Dansk Industri, træder ind i bestyrelsen. 

Verdens Bedste Nyheders bestyrelse består udover Johanne Schmidt-Nielsen nu af næstforperson Stine Pilegaard Jespersen, direktør for UNDP’s nordiske kontor, Henrik Fredborg Larsen, sekretariatsleder i Nyt Europa og forperson for 92-gruppen, Julie Rosenkilde, underdirektør for global udvikling og bæredygtighed i DI, Marie Gad, kommunikationschef i FN-Byen, Flemming Johannesen, nordisk chef for bæredygtighed i Deloitte, Claus Stig Pedersen og kommunikationskonsulent i CISU, Kim Jensen.