Kvinder skal høres i radioen

Ledelsen af WIFP, Elana Anderson, Otgon Altankhuyag og Martha Allen, med hædersprisen, der bliver overrakt til Birgitte Jallov søndag.


Foto: WIFP
Kirsten Larsen

19. oktober 2022

Birgitte Jallov modtager sin hæderspris ved instituttets 50-års jubilæum, netop på grund af sit langvarige og langsigtede arbejde for at styrke kvinders stemmer i medierne.

Birgitte Jallov. Foto: privat

Af instituttes hjemmeside fremgår det, at Birgitte Jallov har arbejdet systematisk med at påvise, hvordan lokalmedier kan styrke kvinders stemmer, rettigheder og levevilkår. Det har hun gjort i over 70 lande, hvor hun har støttet lokalområders arbejde med at oprette nærradiostationer med kvinder som ligeværdige deltagere på alle niveauer. Hun har været mentor og coach, når mange små kvindeorganisationer skulle finde deres vej frem, og er ved at forberede en podcastserie, der bygger på erfaringerne.

For tiden bruger Birgitte blandt andet tid på at styrke kvindelige journalister i Moldova ved at opbygge et “digital safe house”, et digitalt krisecenter for journalister, der oplever online og offline chikane og trusler. Det er især kvindelige journalister, der bliver søgt truet til tavshed om, hvad der sker i Ukraine og krigens påvirkning af situationen i Moldova.

Fra sit hjem ved Gudhjem driver Birgitte EMPOWERHOUSE, et initiativ hun stiftede for små 20 år siden som en ramme om sit arbejde. Udover at rådgive, evaluere udviklingsprojekter og undervise, har Birgitte skrevet bøger, manualer, policy dokumenter og artikler om sine arbejdsområder og erfaringer.