Liberia har indført udgangsforbud to steder i landet i et forsøg på at komme ebola-smitten til livs. Præsident Ellen Johnson Sirleaf kritiserer den manglende respekt for regeringens advarsler over for sygdommen, der hidtil har kostet 466 liv i det vestafrikanske land.
Liberias befolkning tager ikke ebola-truslen tilstrækkeligt alvorlig, så nu tager regeringen nye midler i brug.
Det meddeler landets præsident, Ellen Johnson Sirleaf, som nu har indført et udgangsforbud, der blandt andet kommer til at gælde et slumkvarter i hovedstaden Monrovia.
”Vi har ikke været i stand til at kontrollere spredningen på grund af gentagne benægtelser, kulturelle begravelsespraksisser, ligegyldighed over for rådgivning fra sundhedspersonale og manglende respekt for regeringens advarsler,” siger den 75-årige præsident, der modtog Nobels Fredspris i 2011.
I forvejen er der indført undtagelsestilstand i Liberia på grund af ebola-smitten.
Liberia er et af de hårdest ramte lande og har foreløbig konstateret 834 tilfælde af ebola og 466 dødsfald på grund af sygdommen.
Indtil videre har sygdommen kostet 1.229 liv i Vestafrika, oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO.
Patienter forsvandt
Lørdag angreb en menneskemængde et sundhedscenter i West Point, som er et af de områder, hvor der nu er indført udgangsforbud.
Under angrebet forsvandt 17 mennesker, som var indlagt fordi de formodes at være smittet med ebola.
Det har udløst yderligere frygt for, at smitten vil blive spredt i Monrovia.
Foruden West Point er Dolo Town i Margibi-regionen omfattet af udgangsforbuddet.
”Disse foranstaltninger har til formål at redde liv og gøre regeringens indsats for at bekæmpe denne sygdom mere effektiv og rettidig. Hvis vi alle gør vores, kan vi besejre denne sygdom,” siger Sirleaf.
Udgangsforbuddet gælder fra klokken 21 og til næste morgen klokken seks. Det er gældende fra onsdag aften.