Louise Stigsgaard er ny chefredaktør på Globalnyt

Louise Stigsgaard
Foto: Lærke Posselt
Gerd Kieffer

1. februar 2022

Globalnyt har ansat journalist og forfatter Louise Stigsgaard som ny ansvarshavende chefredaktør med virkning fra 1. marts 2022.

Louise Stigsgaard var redaktør af Udenrigsministeriets magasin 360° frem til 2020 og har tidligere arbejdet som udenrigskorrespondent i Mellemøsten og USA for blandt andet Berlingske. Hun kommer fra en stilling som redaktør på The Why.

Globalnyt glæder sig til at byde Louise Stigsgaard velkommen, siger forperson Lisbet Fich:

”Med Louise får vi et virkelig stærkt kort til at fortsætte styrkelsen af den professionelle linje på Globalnyts redaktion. Louise har en journalistisk tyngde og erfaring, der helt sikkert vil bidrage til at styrke Globalnyts profil i mediebilledet. Desuden har Louise erfaringer med at udvikle nye måder at henvende sig til publikum på og at lede medier i nye retninger. Derfor glæder vi os til, at Louise kan styrke Globalnyt som landets førende nyhedstjeneste og dybdeborende medie, der konstruktivt, kritisk og kærligt holder et vågent øje med Danmarks internationale engagement og indsats og partnerskaber i global, bæredygtig udvikling.

Louise Stigsgaard kommer med et stærkt drive qua sin journalistiske åre og lysten til at nå bredt ud.

”I en tid med flere og flere globale udfordringer er der mere end nogensinde brug for en oplyst befolkning, der – ikke mindst de unge – ser ud og ser verden og alle dens aspekter og muligheder for at gøre den bedre. Danske medier er fremragende – heldigvis – men der er betalingsmure mange steder, og derfor er det efter min mening helt afgørende, at der er et kvalitetsmedie som Globalnyt til at være et vindue til verden og en fælles platform for verdensmål, som alle har adgang til. Det glæder jeg mig utroligt meget til at udvikle og udvide,” siger Louise Stigsgaard. 

Globalnyt styrker satsningen

Globalnyt bringer historier om en verden i udvikling, som andre medier overser eller ikke prioriterer, og vi har en ambition om at være vagthund i forhold til Danmarks internationale engagement. 

Globalnyt er Danmarks førende nyhedstjeneste om dansk og globalt udviklingssamarbejde, klima, partnerskaber, tech og kultur i landene i Afrika, Asien, Mellemøsten, Oceanien og Latinamerika. 

Vi vil gerne længere ud til flere læsere og dybere ned i stoffet.

Vi har netop opdateret vores hjemmeside og styrket satsningen på sociale medier, og vi står nu med en platform, der gør det muligt for Globalnyt at agere på alle kanaler.

Økonomisk er Globalnyt selvkørende takket være annoncesalg, abonnenter og medlemmer, som gerne vil være med til at betale for et åbent vindue til verden for den danske befolkning. Desuden modtager vi frivillige bidrag og får produktionsstøtte fra Kulturstyrelsen.

Har du lyst til at støtte Globalnyt? Besøg globalnyt.nu, og læs mere om mulighederne.