Mærsk med i FNs Global Compact

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

A.P. Møller – Mærsk har netop skrevet under på aktivt at ville gøre en indsats for at udbrede kendskabet og respekten for menneskerettighederne – kaldet FNs Global Compact, rapporterer Morgenavisen Jyllands-Posten.

– Vi kunne godt iværksætte de samme ting uden at skrive under, men signalværdien er vigtig, og den vil vi gerne have med, siger Annette Stube, der er ansvarlig for Corporate Social Responsibility (CSR) hos A.P. Møller – Mærsk Gruppen, til JP.

Institut for Menneskerettigheder (IMR) anerkender symbolværdien i koncernens udmelding:

– Der er ingen tvivl om, at underskrivelsen vil blive set som et vigtigt signal af andre i det danske erhvervsliv. Koncernens indflydelse, både på erhvervslivet og i samfundet generelt, er stor, så det er godt nyt for menneskerettighederne, når et selskab af den størrelse skriver under, siger afdelingsleder hos IMR, Margaret Jungk, til avisen.

Underskrivelsen af Global Compact er ifølge Jyllands-Posten led i en ny CSR-strategi, som mere systematisk skal bane vej for, at Mærsk kan gennemføre Global Compacts principper. De omfatter 10 punkter, som har fokus på f.eks. menneskerettigheder, miljø og arbejdsrettigheder.

På FNs liste findes ca. 100 danske virksomheder, der allerede har underskrevet og tilsluttet sig Global Compacts 10 principper.

Kilde: www.menneskeret.dk