Den største enkelte donation i dansk Røde Kors’ historie er kommet fra medarbejdere i A. P. Møller-Mærsk-koncernen. De har indsamlet 4.157.760 kroner til Røde Kors’ arbejde i Filippinerene, der i efteråret blev ramt af den tropiske storm Haiyan. Medarbejdere i A.P. Møller – Mærsk står bag initiativet til den største enkeltdonation, Røde Kors nogensinde har modtaget. Pengene er gået til det tyfon-ramte Filippinerne, hvorfra Mærsk selv har omkring 9.000 ansatte, det skriver organisationen på sin hjemmeside tirsdag. ”Når vi får så mange penge, gør det os i stand til både at hjælpe akut med mad, vand og midlertidigt logi, men også mere langsigtede formål, som materialer til at genopbygge huse,” siger Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors i Danmark. Stolte af medarbejderengagement Jens Munch Lund-Nielsen, der er chefkonsulent i A. P. Møller-Mærsks CSR-afdeling, fortæller, at medarbejderne har været meget glade for at kunne bidrage til at hjælpe på Filippinerne. ”De mange donationer viser, at vi har et globalt sammenhold i firmaet, og der er jo også en stor del af medarbejderne, der er fra eller kender nogen fra Filippinerne,” siger han ifølge Røde Kors. Medarbejderne kunne selv følge med i, hvem der donerede, og de har også haft mulighed for at skrive en lille medfølgende besked, som alle kunne se internt i firmaet. ”Det har fungeret godt, og det er helt sikkert noget, vi gerne vil benytte os af igen, hvis en lignende situation opstår,” siger Jens Munch Lund-Nielsen. Filippinerne har stadig brug for hjælp I Filippinerne blev 16 millioner mennesker berørt af katastrofen. 800.000 familier af gennemsnitligt seks personer mistede deres hjem, og i den første fase hjalp Røde Kors 100.000 familier med akutte behov som mad, vand og husly, skriver organisationen. Nu er hjælpen gået ind i sin anden fase, og der er især behov for hjælp til at genopbygge huse og sørge for rent drikkevand. Både firmaer og privatpersoner kan starte deres egen indsamling hos Røde Kors via dette link: http://egenindsamling.rodekors.dk/tyfon.aspx
Relaterede artikler
FN-forbud mod atomvåben har vind i sejlene
Med Indonesiens, Sierra Leones og Salomonøernes ratifikation af FN’s traktat om forbud mod atomvåben er antallet af lande, der har…
Fjerne fejder i fremmed farvand? Hvorfor Danmark bør kunne vise flaget i det Sydkinesiske Hav
Kina er påny på kollisionskurs med de øvrige nøgleaktører i det Sydkinesiske Hav. I begyndelsen af august rettede et voluminøst…
Filippinsk forsoning eller fortrængning? Imelda Marcos’ fabelagtige mytemageri
På sin 94-års fødselsdag i juli blev Filippinernes tidligere førstedame Imelda Marcos hyldet med sang og dans på præsidentpaladset i…
Er Sydøstasien på vej mod en grønnere økonomi?
Henrik Søborg er lektor emeritus i internationale udviklingsstudier ved Roskilde Universitet og forsker bl.a. i Sydøstasiens politiske og økonomiske udvikling.…
Ngo trækker i land og undskylder: Asiatiske lande har ikke hovedansvar for plastikforurening
Det flyder med plastikaffald i mange asiatiske floder. Skraldet ryger videre ud i verdenshavene, hvor det forurener og truer havdyr…
Usikkerhed om sikker online adfærd gør børn i Filippinerne mere udsatte for overgreb
Filippinske børn og unge er usikre på, hvad sikker adfærd på internettet er, og hvor de skal sætte deres personlige…
Verden rundt om farlig journalist, mordsigtet politiker og måske en forklaring
Risiko for flysikkerhed Den filippinske journalist og chefredaktør for online mediet Rappler, Maria Ressa, har ved landets appeldomstol fået dom…
Verden rundt: Om grøn nudging, Nobelpriser, bavianer og andet fra ugen
Tyrkiets grønne revolution fik et skub fremad I onsdags ratificerede Tyrkiet langt om længe den globale klimaaftale, Paris-aftalen. Forinden havde…
Verden rundt: Verden vil mangle 13 millioner sygeplejersker i 2030 og andet fra ugen, der gik
Flere og flere naturforsvarere bliver dræbt Angreb på miljø- og naturaktivister fortsætter ufortrødent rundt om på kloden. I 2020 blev…
Verden rundt om uro, olie og sure sygeplejersker
Uenighed om situationen i Guinea Søndag tog militæret magten i Guineas hovedstad Conakry og opløste regeringen og forfatningen, i hvert…
Verden rundt om Afghanistans fald, Filippinernes præsident Dutertes planer og andet fra ugen
USA selv med til at gøde grunden for Taliban I disse dage har spørgsmålet om, hvordan Taliban så hurtigt har…
Kvinderne bag: En filippinsk affære
Sigter man efter at danne par med Filippinernes præsident siden 2016, Rodrigo Duterte, 76, kan man godt forberede sig på…