Ny direktør for DIPD

Mathias Parsbæk Skibdal


Foto: DIPD
Kirsten Larsen

19. februar 2024

Mathias Parsbæk Skibdal overtager posten efter ni år på Danish Institute for Parties and Democracy (DIPD) og to omgange som fungerende direktør. Han bringer dermed et indgående kendskab til det internationale demokratiarbejde med ind på direktørkontoret, lyder det fra DIPD.

Selv siger han:

”Jeg har gennem mine ni år ved instituttet set demokratiets globale tilbagegang gennem mødet med alle dem, der hver dag kæmper for at bevare og udvikle det. Visionære unge mennesker, der kæmper for at blive fremtidens demokratiske ledere. Kvinder, der bryder glaslofter og forandrer politik. Og erfarne ledere, der har kæmpet for demokratiske rettigheder i hele deres liv.”

“Den demokratiske kamp er en fælles opgave, der går på tværs af landegrænser, generationer og partiskel. Sammen med Folketingets partier har DIPD et unikt erfaringsgrundlag og et stort ansvar for at støtte demokratiet globalt. Ingen udvikling uden demokrati.”

Mathias Parsbæk er forhenværende seniorrådgiver ved DIPD. Tidligere har han arbejdet med projektledelse i Alzheimerforeningen og udviklingsorganisationen CARE. 

Om ansættelsen siger DIPD’s bestyrelsesformand Kasper Sand Kjær:

”Bestyrelsen og jeg er utroligt glade for, at Mathias har sagt ja til at stå i spidsen for arbejdet med at udvikle DIPD og vores internationale demokratiarbejde. Han har et indgående kendskab til instituttet, partierne og partnerne og han har den faglige tyngde til at udvikle organisationen. Der er et enormt behov for den demokratiske støtte, som DIPD sammen med Folketingets partier tilbyder, og vi glæder os til at løfte opgaven sammen med Mathias.”

Mathias Parsbæk Skibdal tiltræder den 15. februar 2024 og afløser tidligere direktør Lisbeth Pilegaard.