Ny direktør for WFP’s nordiske kontor vender hjem efter 12 år i udlandet

Andreas Hansen


Foto: WFP
Morten Scriver Andersen

14. august 2023

Andreas Hansen er ny direktør for FN’s Fødevareprograms (WFP) nordiske kontor i FN Byen i København efter 12 år i udlandet.

Han kommer fra en stilling som chef for partnerskaber og innovation for WFP i Østafrika og har tidligere arbejdet for WFP i Etiopien, Somalia, i hovedkvarteret i Rom samt for Udenrigsministeriet.

“I en tid hvor verden står overfor en fødevarekrise uden fortilfælde og hvor opbakningen til FN og det multilaterale samarbejde er under pres i flere nordiske lande, ser jeg frem til at lede WFP’s arbejde med de nordiske regeringer, politikere, civilsamfund, private virksomheder, fonde og andre partnere i Norden for at sikre øget nordisk støtte til WFP’s arbejde med at udrydde sult og skabe mere bæredygtige fødevaresystemer,” siger Andreas Hansen.

Andreas Hansen afløser Anne Poulsen, som i knap 13 år har ledet WFP’s nordiske kontor og arbejdet for at sætte sult og underernæring på de nordiske dagsordner.

“En verden uden sult er i mine øjne hele forudsætningen for en bæredygtig verden, hvor alle kan vokse op og nå deres fulde potentiale. At stå i spidsen for arbejdet med at styrke engagementet i kampen mod sult blandt WFP’s nordiske samarbejdspartnere har været et stort privilegie,” siger Anne Poulsen.

De nordiske lande bidrog sidste år med mere end 500 million amerikanske dollar (3,4 milliarder kroner) til WFP og er tilsammen WFP’s fjerde største donor samt de største donorer af fleksible midler.

I 2022 støttede WFP omkring 160 millioner mennesker, men organisationen anslår, at mere end 345 millioner mennesker på verdensplan står over for fødevareusikkerhed på kriseniveau i 2023. Det er en stigning på næsten 200 millioner siden begyndelsen af 2020.