Ny formand i SOS Børnebyerne

Annette Brøndholt Sørensen.


Foto: SOS Børnebyerne
Morten Scriver Andersen

16. maj 2024

Annette Brøndholt Sørensen er ny formand for SOS Børnebyernes bestyrelse, efter at Lars Munch i april vendte tilbage til JP/Politikens Hus efter 10 år som formand i SOS Børnebyerne.

Annette Brøndholt Sørensen forlader dermed sin position som næstformand, som tilgengæld indtages af Lars Bo Bertram. Begge har været medlemmer af bestyrelsen i en årrække.

”Vi tager afsked med Lars Munch med kæmpe taknemmelighed for mange års uvurderlig indsats for børnene. Samtidig glæder vi os meget over, at solide, erfarne kræfter som Annette Brøndholt Sørensen og Lars Bo Bertram tager over og sikrer såvel kontinuitet som strategisk skarphed og udsyn i bestyrelsesarbejdet,” siger administrerende direktør Mads Klæstrup Kristensen.

To nye bestyrelsesmedlemmer er desuden trådt ind i SOS Børnebyernes bestyrelse: Mette Thygesen, international direktør i Institut for Menneskerettigheder og Clara Halvorsen, chefkonsulent i afdelingen for global udvikling og bæredygtighed hos Dansk Industri.

”Det er en stor glæde at skulle stå i spidsen for SOS Børnebyernes bestyrelse. Ikke mindst med to nye, stærke bestyrelsesmedlemmer som Mette Thygesen og Clara Halvorsen ombord. Med Mettes kæmpe ekspertise indenfor såvel det humanitære som udenrigs- og udviklingspolitik samt Claras indsigt i global udvikling og bæredygtighed, er vi nu ekstra godt rustet som bestyrelse til at styrke og fremtidssikre SOS Børnebyerne Danmark,” siger Annette Brøndholt Sørensen.

Mette Thygesen har en lang karriere i Udenrigsministeriet bag sig, hvor hun blandt andet har været ambassadør i Etiopien og senest chef for Udenrigsministeriets kontor for Humanitære indsatser, Civilsamfund og Engagement, og Clara Halvorsen er blandt andet tidligere engagementschef i Verdens Bedste Nyheder og styrelsesmedlem i Dansk Ungdoms Fællesråd.

Mette Thygesen overtager desuden senatorposten i SOS Børnebyernes internationale senat fra Lars Munch.

De øvrige medlemmer af SOS Børnebyernes bestyrelse er Søren Mandrup Petersen, Christina Prüsse Jensen, Tina Nikolaisen, Ann Karstoft og Jacob Grønlykke.