Ny forperson i Arkitekter Uden Grænser

“Vi lever i en lille velfærdsboble i en verden med stor ulighed,” siger Arkitekter Uden Grænsers nye forperson, Christoffer Breitenbauch.


Foto: Arkitekter Uden Grænser
Kirsten Larsen

3. maj 2023

Vi lever i en lille velfærdsboble i en verden med stor ulighed. Vi har både ekspertise og ressourcer. Det forpligter. Gennem vores fag som arkitekter kan vi være med til at arbejde for en mere socialt lige verden,” siger Arkitekter Uden Grænsers nye forperson. 

Christoffer Breitenbauch arbejdede i sin tid som arkitektstuderende som frivillig på Filippinerne og siger ifølge en pressemeddelelse fra organisationen, at det var der værdien af frivilligt arbejde gik op for ham.

Synlighed og samarbejde

Den ny forperson for Arkitekter Uden Grænser vil arbejde for, at flere hører om organisationen. 

”Netop i år, hvor København er arkitekturhovedstad, og tilmed vært for sommerens store verdenskongres for arkitekter med temaet Sustainable futures – Leave no one behind, har vi en god platform for at vise, hvem vi er, og for at skabe mere synlighed og større samarbejde med branchen,” siger Christoffer Breitenbauch. 

Mest synlig bliver Arkitekter Uden Grænser med en verdensmålspavillon foran BLOX og Dansk Arkitektur Center i København. 

I forbindelse med sin uddannelse har Christoffer Breitenbauch været på et halvt års udveksling i Barcelona og i praktik i Sydney. Efter sin master fra Chalmers i Gøteborg har han arbejdet et år på en tegnestue i Kina og fire år for en australsk tegnestue i København. I dag arbejder han for tegnestuen ADEPT i København.  

Om sin personlige ambition som arkitekt siger han: ”Jeg vil gerne være med til at skabe en verden, som hænger sammen, og ikke kun er drevet af vækst. En bæredygtig verden, hvor alle kan leve et liv med en vis kvalitet.”

Nyvalgt bestyrelse for Arkitekter Uden Grænser 

Bestyrelsen består i dag af: Søren Nielsen, arkitekt MAA og partner i tegnestuen Vandkunsten, Karsten Kristensen, arkitekt MAA hos Dorte Mandrup A/S, Charlotte Noer Helleberg, arkitekt hos ERIK arkitekter, Marja Edén, arkitekt MAA, underviser på KADK, Tom Hagedorn Danielsen, arkitekt MAA og forhenværende partner hos C.F. Møller Architects og Anton Ryslinge, arkitekt MAA og CEO i Arkitekter Uden Grænser.