Ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp

50-årige Jonas Nøddekær har været ansat i 23 år i Folkekirkens Nødhjælp, de seneste 7 år som international direktør.
Foto: Betina Garcia
Morten Scriver Andersen

30. april 2024

50-årige Jonas Vejsager Nøddekær er udpeget til ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, en stilling han har besat midlertidigt de sidste tre måneder, da Birgitte Qvist-Sørensen pludseligt forlod posten efter ni år.

Over for Globalnyt antydede Nøddekær allerede dengang, at han overvejede at søge stillingen.

Marianne Hoff Andersen, forperson for bestyrelsen i Folkekirkens Nødhjælp, understreger i en pressemeddelelse, at Jonas Nøddekær blandt mange ansøgere var den stærkeste kandidat.

“Jonas Nøddekær har stærke kvalifikationer både fagligt og ledelsesmæssigt. Han er den rette til at videreføre Folkekirkens Nødhjælps værdidrevne engagement i samarbejde med vores kirkelige og folkelige bagland og drive vores stærke nødhjælps- og udviklingsarbejde blandt verdens fattigste,” siger hun.

Globalnyts nyhedsbrev: Få vores vigtigste historier i din indbakke to gange om ugen

“Jonas Nøddekær er den helt rigtige generalsekretær til at styrke og udvikle den nuværende strategi – og til i fremtiden at omstille organisationen og arbejdet i en omskiftelig og turbulent verden.”

50-årige Jonas Vejsager Nøddekær har været ansat i 23 år i organisationen, de seneste syv år som international direktør. Han har blandt andet været udstationeret i Etiopien, Cambodja og Myanmar.

“Jeg har efter mange år i Folkekirkens Nødhjælp fået et bredt og indgående kendskab til alle hjørner af organisationen. Så jeg føler mig godt rustet til opgaven. I min nye stilling som generalsekretær ser jeg frem til at lære vores folkelige og kirkelige bagland endnu bedre at kende,” siger han og peger på de mere end 3000 frivillige i bl.a. genbrugs- og Wefood-butikker, sogne, efterskoler og højskoler.

“Endelig ser jeg frem til at fortsætte og styrke samarbejdet med de mange virksomheder, interesseorganisationer, Udenrigsministeriet og fonde, som vi samarbejder med, til gavn for verdens mest udsatte mennesker.”

Jonas Vejsager Nøddekær er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet.