Ny politisk chef i Oxfam IBIS

Laust Leth Gregersen har en baggrund som politisk rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp og politisk chef i Red Barnet.
Foto: Oxfam IBIS
Morten Scriver Andersen

2. februar 2023

Laust Leth Gregersen har mere end 10 års erfaring i den udviklingspolitiske NGO-branche og haft flere politiske stillinger i store internationale organisationer. I en årrække var han også formand for Globalt fokus, og pr. 1. februar vil han være at finde som chef for politisk afdeling i Oxfam IBIS.

”Vi glæder os helt enormt til at få Laust Leth Gregersen med på holdet. Han har et stærkt strategisk blik for udviklingspolitik, og han kommer med stærke kompetencer til at bygge alliancer og partnerskaber i arbejdet for en mere lige og retfærdig verden,” siger Oxfam IBIS’ generalsekretær, Lars Koch, i en pressemeddelelse.

Laust Leth Gregersen skal bidrage til at skabe endnu mere synlighed om Oxfam IBIS’ arbejde, hvor han skal stå i spidsen for organisationens politiske arbejde i Danmark og sammen med medarbejdere sikre indflydelse og være en troværdig spiller på den danske udviklingspolitiske scene.

Laust Leth Gregersen har en baggrund som politisk rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp og politisk chef i Red Barnet. Derudover har han erfaring med det udviklingspolitiske arbejde i Globalt Fokus og tidligere Concord Danmark.

”Oxfam IBIS er i mine øjne en af de vigtigste civilsamfundsaktører i Danmark med et enestående potentiale til at engagere borgere og det politiske system i skabe en mere lige og retfærdig verden. Jeg glæder mig til at bidrage til, at organisationen kan stå som en endnu stærkere aktør bla. omkring klimaulighed og -retfærdighed, der netop viser, at forbruget fra de rigeste lande og mennesker på jorden skaber en ekstrem ulighed i ansvaret for klimakrisen,” siger Laust Leth Gregersen.

Laust Leth Gregersen er uddannet cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse. Derudover har han taget en NGO-lederuddannelse og været udpeget til en række styregruppeposter og formandskaber i NGO- og udviklingssektoren. Senest har han været sekretariatsleder for henholdsvis Alternativet og Frie Grønne.