Så er der mail fra Dan Jørgensen

Fra første udgave af Dan Jrgensens nyhedsbrev.


Foto: Skærmbillede
Laurits Holdt

5. september 2023

”Jeg har netop lanceret et nyhedsbrev, og jeg håber, du vil læse med!”

Sådan skriver minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen i en pressemeddelelse, som er udsendt fra Udenrigsministeriet, og han fortsætter:

”Nyhedsbrevet vil fremover udkomme jævnligt og give dig overblik over mine vigtigste aktiviteter og initiativer i den forgangne måned. Og så rummer det også links til min podcast, mine debatindlæg og interviews i dansk og international presse.”

Udenrigsministeriet udsender mange mails med for eksempel pressemeddelelser, opdateringer af rejsevejledninger og rapporter om uregelmæssigheder, som man kan abonnere på i det omfang man har tid, lyst og behov. Men det er mig bekendt det første egentlige nyhedsbrev fra ministeriets side og i hvert fald første gang, at en minister får sit helt eget. Ministeriet skriver, at nyhedsbrevet kommer ved udgangen af hver måned.

Jeg har naturligvis tilmeldt mig nyhedsbrevet, og det kan du også gøre her.

Første udgave er sendt og kan også findes via Udenrigsministeriets hjemmeside. Her kan man for eksempel læse, at regeringen vil øge andelen af udviklingsbistanden, som går til såkaldte grønne formål fra 30 til 35 procent, at Danmark giver 150 millioner kroner til Amazonfonden og at regeringen vil sætte rekordmange bistandsmidler af til Ukraine i den kommende finanslov. Der er også et par videoklip med ministeren, som dog sender én videre til henholdsvis Instagram og LinkedIn, en omtale af hans podcast og tre billeder af ham.

Der er ikke noget med tætskrevet information her. Nyhedsbrevet har et moderne – omend noget langt – udtryk, med fremhævede citater, små overskrifter, billeder og god plads mellem de forskellige elementer. Og så er der skrevet i jeg-form, for at skabe en illusion om, at det rent faktisk er Dan Jørgensen selv, der har skrevet det.